جذب مشتری

جذب مشتری بیشتر با 8 راهکار خلاقانه و ارزان

در این مقاله با هشت روش جذاب و در عین حال ارزان برای جذب مشتری و تبلیغات کسب‌وکارتان آشنا می‌شوید.

امروزه افراد بسیاری رویای کارآفرینی در سر می‌پرورانند و کسب‌وکارهای کوچک و بزرگی به راه می‌اندازند. هر کسب‌وکاری برای کسب درآمد به مشتریانی نیاز دارد که محصولاتش را بخرند یا از خدماتش استفاده کنند. هرچه قدر هم که محصولات یا خدمات ارائه‌شده باکیفیت باشند، اگر مشتری نداشته باشند، کسب‌وکار به پایان راهش می‌رسد.

از طرفی، کسب‌وکارهای کوچک بیشتر در معرض شکست هستند، زیرا افراد بسیاری حتی از وجود محصولات و خدمات آن‌ها باخبر نمی‌شوند و در نتیجه، مشتری زیادی پیدا نمی‌کنند. تبلیغات و بازاریابی برای بسیاری از این کسب‌وکارها پاشنه آشیلی است که سبب ناکامی آن‌ها می‌شود.

بازاریابی و تبلیغات، مشکلی بزرگ بر سر راه کسب‌وکارهای کوچک

برای بسیاری از کسب‌وکارهای کوچک، هزینه محدودیتی است که کار بازاریابی، تبلیغات و برندینگ آن‌ها را دشوار می‌کند. روش‌های رایج تبلیغات، از جمله تبلیغات در رادیو و تلویزیون یا بیلبوردها گران‌قیمت است و کسب‌وکارهای کوچک توان پرداخت چنان هزینه‌ای را ندارند.

شرکت‌های بزرگ بودجه‌های هنگفتی را به تبلیغات و بازاریابی اختصاص می‌دهند. آن‌ها به راحتی آگهی‌های خود را در رادیو، تلویزیون و مجلات پخش می‌کنند و بیلبوردهایشان در تمام سطح شهر دیده می‌شود. در چنین شرایطی، کسب‌وکارهای کوچک مجالی برای معرفی خود پیدا نمی‌کنند.

روش های سنتی جذب مشتری

اما در این میان، کسب‌وکارهای کوچکی پیدا می‌شوند که توجه مشتریان را به خود جلب می‌کنند و به موفقیت می‌رسند. رمز موفقیت آن‌ها این است که از روش‌های ساده و ارزان و در عین حال موثری استفاده می‌کنند که بسیاری از کارآفرینان آن‌ها را نادیده می‌گیرند.

این روش‌های جذب مشتری اغلب هزینه‌ای ندارند یا آن‌قدر هزینه‌شان اندک است که مشکلی به وجود نمی‌آورد. وجود اینترنت موجب شده است که روش‌های رایگان، ارزان و حیرت‌انگیزی برای تبلیغات وجود داشته باشد؛ روش‌هایی که موفقیت کوچک‌ترین و نوپاترین کسب‌وکارها را نیز تضمین می‌کند.

برخی از شیوه‌هایی که در ادامه معرفی می‌کنیم، ممکن است به تنهایی نیز کارساز باشد. اما برای دست‌یابی به بهترین نتایج، بهتر است ترکیبی از روش‌های مختلف را استفاده کنید.

در ادامه، به معرفی و بررسی برخی از این راهکارها می‌پردازیم.

1. جذب مشتری با تبلیغات شفاهی همیشه مؤثر است

تبلیغات شفاهی از قدیمی‌ترین شیوه‌های تبلیغات و جذب مشتری است و گرچه به‌سرعت نتیجه نمی‌دهد، اما قطعاً تأثیر به‌سزایی می‌گذارد. بسیاری از مردم دیدگاه مثبتی به تبلیغات پولی ندارند. در چنین شرایطی تبلیغات شفاهی شیوه‌ای عالی برای جلب نظر مشتریان است.

زمانی که یک مشتری از محصول یا خدمت شما راضی است، به‌طور طبیعی دوست دارد تجربه خوبش را با دوستان، خانواده، همکاران و سایر آشنایان خود به اشتراک بگذارد. به همین خاطر، یک مشتری خشنود یکی از موثرترین ابزارهای تبلیغات و بازاریابی است که هر کسب‌وکار کوچکی می‌تواند داشته باشد.

مشتریان راضی، هوادار، حامی و وکیل مدافع کسب‌وکارتان می‌شوند. اگر آن‌ها واقعاً از تجربه تعامل با شما خشنود باشند، جانانه برایتان تبلیغ و از شما حمایت می‌کنند. تبلیغات شفاهی آنقدر قدرتمند و تأثیرگذار است که برخی از کسب‌وکارها تنها از این روش برای ترویج محصولات و خدمات‌شان استفاده می‌کنند.

برای بهره‌مندی از مزایای این روش، باید مشتریانی خشنود به‌دست بیاورید.

چند راهکار برای جلب رضایت مشتریان

  • اولین و مهم‌ترینی کاری که باید در این روش جذب مشتری انجام دهید، ارائه محصولات یا خدمات باکیفیت و سودمند است؛ محصولات یا خدماتی که واقعاً برای مشتریان ارزش‌آفرینی می‌کند. اگر یک محصول یا خدمت همان کارایی را داشته باشد که ادعا می‌کند، مشتریان زیادی پیدا می‌کند.

مردم اغلب به دنبال محصولات یا خدماتی هستند که برایشان مشکل یا نیازی را رفع کند. اگر محصول شما باری از دوش مشتریان بردارد، رضایتشان را به‌دست می‌آورید و آن‌ها مشتاقانه معرف‌تان می‌شوند.

  • ایجاد تجربه‌ای خوشایند برای مشتریان راه دیگری است که می‌توانید استفاده کنید. در بسیاری از مواقع، هر چقدر هم که بازار رقابتی باشد، با ارائه خدمات مشتریان بی‌نظیر می‌توانید رقیبان‌تان را شکست دهید.

مشتریان دوست دارند از محصولات و خدمات کسب‌وکارهایی استفاده کنند که با آن‌ها برخوردی سرشار از احترام دارند. اگر با مشتریان‌تان با احترام رفتار کنید و به آن‌ها توجه نشان دهید، دوباره به سراغ‌تان می‌آیند تا دوباره تجربه خوشایندشان را تکرار کنند.

در واقع، مشتریان می‌خواهند پولی را که به زحمت به‌دست آورده‌اند، برای دریافت محصول یا خدمت شما صرف کنند. به همین خاطر، منصفانه است که با آن‌ها خوش‌برخورد باشید و تجربه خریدی فوق‌العاده برایشان رقم بزنید. در نهایت نیز، این مشتریان خشنود تجربه‌شان را با دیگران به اشتراک می‌گذارند و مشتریان بیشتری برایتان جذب می‌کنند.

  • راه سومی که پیشنهاد می‌کنیم این است که به مشتریان‌تان انگیزه بدهید تا برندتان را تبلیغ کنند. برای مثال، می‌توانید در ازای مشتریان جدیدی که به شما معرفی می‌کنند، به آن‌ها تخفیف یا مزایای دیگری بدهید. به یاد داشته باشید که پاداشی که در ازای معرفی مشتری جدید ارائه می‌کنید، باید به اندازه کافی بزرگ باشد که به افراد انگیزه بدهد.

2. به مشتریان نمونه‌های رایگان ارائه کنید

شیوه مؤثر دیگری برای جذب مشتری بیشتر این است که نمونه‌ای از محصولات یا خدمات خود را به رایگان به مردم ارائه کنید. این روش سه نتیجه مثبت و فوق‌العاده برای کسب‌وکارتان دارد:

  • اول از همه، شما به کمک این روش برندتان را به مردم معرفی می‌کنید و آن‌ها از وجود شما در بازار آگاه می‌شوند.
  • دوم اینکه با این کار می‌توانید کیفیت و ارزش محصولات یا خدمات خود را به آن‌ها نشان دهید.
  • در نهایت نیز، با استفاده از این روش، فرصتی برای مشتریان آتی خود فراهم می‌کنید تا بدون ریسک و هزینه، محصولات یا خدمات‌تان را امتحان کنند. اگر نمونه رایگانی که به آن‌ها ارائه می‌کنید برایشان مطلوب باشد، در آینده حتماً به سراغ‌تان می‌آیند.

این روش جذب مشتری بارها امتحانش را پس داده است. خود شما نیز حتماً با کسب‌وکارهای مختلفی که از این روش استفاده می‌کنند، روبه‌رو شده‌اید.

برای مثال، برند جدید ژله که می‌خواهد توجه مشتریان را جلب کند، در فروشگاه‌های بزرگ، نمونه‌های کوچکی از محصولاتش را به رایگان در اختیار مردم می‌گذارد. مشتریان با استفاده از نمونه‌های رایگان از کیفیت محصولات مطمئن می‌شوند و دفعه بعد، از محصولات آن برند خرید می‌کنند.

ُجذب مشتری با سمپلینک

کلمه «رایگان» تأثیر عمیقی بر مردم می‌گذارد. نمونه‌های رایگانی که از کسب‌وکارها دریافت می‌کنند، به آن‌ها حس خوبی می‌دهد، زیرا می‌توانند بدون پرداخت هزینه از محصول یا خدمتی بهره‌مند شوند. در واقع، آن‌ها چیزی برای از دست دادن ندارند. تنها قرار است از فرصت امتحان یک محصول یا خدمت استفاده کنند.

در استفاده از این روش، به این نکته دقت کنید که نمونه‌های رایگانی که ارائه می‌کنید باید محدود باشد. برای مثال، تعداد افرادی که می‌توانند از نمونه رایگان استفاده کنند را مشخص کنید یا تعداد روزهایی که نمونه را ارائه می‌کنید، محدود نمایید. محدود بودن فرصت استفاده از نمونه‌های رایگان، به جذابیت آن‌ها می‌افزاید.

3. برای جذب مشتری، تخفیفات و فروش‌های ویژه ارائه کنید

همانند نمونه‌های رایگان، ارائه تخفیف و فروش ویژه نیز راه کم‌هزینه دیگری برای جذب مشتریان است. اغلب افراد تخفیف‌ها را فرصتی عالی برای پس‌انداز پول و خرید با قیمتی کمتر می‌دانند.

معمولاً ارائه تخفیف به مشتریان سبب می‌شود که آن‌ها بیشتر از آنچه که برنامه‌ریزی کرده بودند، محصول بخرند یا از خدمات استفاده کنند. آن‌ها دوست دارند از فرصت پیش آمده بهره ببرند، زیرا بعداً باید همان محصول یا خدمت را با قیمت بیشتری دریافت کنند.

امروزه وب‌سایت‌هایی وجود دارند که کسب‌وکارهای مختلف تخفیفات خود را در آن‌ها ارائه می‌کنند. این وب‌سایت‌ها بازدیدکنندگان بسیاری دارند و ارائه تخفیف در آن‌ها باعث می‌شود افراد بیشتری با کسب‌وکارتان آشنا شوند.

4. مسابقه راه بیندازید

مردم عاشق برنده‌شدن هستند. برنده‌شدن در یک مسابقه، فارغ از جایزه یا دستاوردی که دارد، احساس خوبی در افراد ایجاد می‌کند. به همین خاطر، شیوه نوآورانه دیگری برای جذب مشتریان، برگزاری مسابقه در قالب تبلیغات اینترنتی است.

اگر خلاقیت به خرج دهید، می‌توانید مسابقه‌های جذابی را در حوزه فعالیت کسب‌وکارتان برگزار کنید. خبر مسابقه را از راه‌های مختلف، برای مثال با استفاده از رسانه‌های اجتماعی پخش کنید. طولی نمی‌کشد که افراد بسیاری در مسابقه‌تان شرکت می‌کنند. در نهایت، شور و اشتیاقی که در مشتریان به وجود آورده‌اید سبب می‌شود نام‌تان بر سر زبان‌ها بیفتد و افراد بیشتری بخواهند با محصولات یا خدمات‌تان آشنا شوند.

توجه کنید که باید بتوانید از پس هزینه جایزه مسابقه به‌راحتی بربیایید. بودجه‌ای مناسب و معقول به آن اختصاص دهید و از آن فراتر نروید. منطقی است هزینه‌ای که برای برگزاری مسابقه می‌پردازید، کمتر از درآمد حاصل از آن باشد.

مسابقات اینستاگرامی

5. جذب مشتری با راه‌اندازی وب‌سایت

با توجه به پیشرفت تکنولوژی و دسترسی هرچه بیشتر مردم به اینترنت، داشتن وب‌سایت برای هر کسب‌وکاری ضروری است. حتی کوچک‌ترین کسب‌وکارها نیز به وب‌سایت نیاز دارند، حتی اگر تنها یک صفحه باشد.

به لطف وجود اینترنت، مردم دنیا بیش از هر زمان دیگری با هم در ارتباط هستند. این یعنی یک پتانسیل بزرگ جذب مشتری! امروزه بسیاری از مردم برای یافتن محصولات و خدمات مدنظرشان به سراغ اینترنت می‌روند. در واقع، آن‌ها جواب تمام سوالات‌شان را با چند کلیک در گوگل پیدا می‌کنند.

به همین خاطر، حضور در فضای آنلاین و داشتن وب‌سایت یکی از عوامل کلیدی موفقیت هر کسب‌وکاری است. راه‌اندازی وب‌سایت دیگر به سختی گذشته نیست و بدون دانش کدنویسی نیز می‌توانید وب‌سایتی کارآمد راه‌اندازی کنید.

وب‌سایت‌های گوناگونی وجود دارند که به کمک آن‌ها می‌توانید وب‌سایت‌تان را ایجاد کنید. کار با این وب‌سایت‌ها بسیار آسان است، زیرا طرح‌ها و قالب‌های آماده‌ای را در اختیارتان می‌گذارند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید وب‌سایتی مطابق میل خود طراحی کنید.

اگر هم می‌خواهید یک طراح وب برایتان وب‌سایتی ایجاد کند، می‌توانید به سراغ طراحان آزادکار (فریلنسر) بروید و با هزینه‌ای مناسب، وب‌سایت مطلوب‌تان را راه‌اندازی کنید.

شما از طریق وب‌سایت خود، کسب‌وکار و برندتان را در اینترنت معرفی می‌کنید. بنابراین سعی کنید تصویر خوبی از خود برای مخاطبان بسازید. همچنین، فراموش نکنید که اطلاعات دقیق تماس خود را در وب‌سایت‌تان قرار دهید تا مشتریان‌تان بتوانند به‌راحتی با شما ارتباط برقرار کنند.

6. از رسانه‌های اجتماعی غافل نشوید

ظهور رسانه‌های اجتماعی یکی دیگر از نتایج گسترش اینترنت است. رسانه‌های اجتماعی دنیای کسب‌وکار را به‌شدت دگرگون کرده است. پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی متعددی وجود دارد که می‌توانید با توجه به نیازهای کسب‌وکارتان از یک یا چندتای آن‌ها استفاده کنید.

شما می‌توانید مشتریان بالقوه‌تان را در رسانه‌های اجتماعی پرطرفدار نظیر اینستاگرام بیابید و با آن‌ها ارتباط برقرار کنید. یکی از مزایای رسانه‌های اجتماعی این است که برقراری ارتباط میان کسب‌وکارها و مشتریان را آسان کرده است.

همچنین، رسانه‌های اجتماعی بستری را برای کسب‌وکارها فراهم می‌کند تا خود را به مشتریان معرفی کنند و اگاهی از برندشان را افزایش دهند.

7. تبلیغات آنلاین در جذب مشتری برایتان معجزه می‌کند

همان‌طور که گفتیم، دسترسی مردم به اینترنت هر روز بیشتر می‌شود و آن‌ها برای دریافت اطلاعات بیشتر از همیشه وابسته به اینترنت هستند. امروزه، محبوبیت پلتفرم‌های پخش ویدیو نظیر یوتوب بیشتر از تلویزیون است. همچنین، بسیاری از مردم اخبار و کتاب‌های الکترونیکی را به نمونه کاغذی‌شان ترجیح می‌دهند.

اگر کسب‌وکاری این تغییر اساسی را نپذیرد و به شیوه تبلیغات آنلاین روی نیاورد، محکوم به شکست است و از این پتانسیل بزرگ جذب مشتری غافل مانده است. از آنجایی که مردم زمان زیادی را در اینترنت سپری می‌کنند، منطق حکم می‌کند که کسب‌وکارها نیز در فضای اینترنت حضور یابند و توجه مخاطب هدف‌شان را جلب کنند.

استفاده از اینترنت در ایران

تبلیغات آنلاین انواع گوناگونی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به تبلیغات در رسانه‌های اجتماعی، سئو، بازاریابی اشتراکی و پرداخت به ازای کلیک اشاره کرد. شما می‌توانید با توجه به شرایط کسب‌وکارتان از انواع تبلیغات آنلاین استفاده کنید. نکته مهم این است که تبلیغات آنلاین زمانی بهترین نتیجه را می‌دهد که شما وب‌سایتی برای کسب‌وکارتان داشته باشید.

8. کار داوطلبانه انجام دهید

انجام کار داوطلبانه فرصت خوبی برای کسب‌وکارها است تا در میان مردم بیشتر شناخته شوند و مشتریان بیشتری را جذب کنند. شما می‌توانید به شیوه‌های گوناگون فعالیت‌های داوطلبانه داشته باشید و علاوه بر خدمتی که به جامعه‌تان می‌کنید، محبوبیتتان را نیز افزایش دهید.

مشتریان از کسب‌وکارهایی که اثر مثبتی در جامعه دارند بیشتر حمایت می‌کنند و نسبت به آن‌ها احساس خوشایندی دارند. در اغلب موارد، کافی است تا شما از زمان و انرژی‌تان هزینه کنید و قدمی مثبت بردارید تا در نتیجه، مشتریان بیشتری به‌دست آورید. اگر می‌خواهید از این شیوه تبلیغات استفاده کنید، به یاد داشته باشید که تمام فعالیت‌هایتان تحت نام کسب‌وکارتان انجام شود، نه نام شخصی خودتان.

جمع‌بندی راهکارهای جذب مشتری

در این مقاله، چندین روش ساده، ارزان، جالب و خلاقانه برای ترویج نام کسب‌وکار و افزایش مشتریان‌تان معرفی کردیم.

ممکن است همه این شیوه‌های جذب مشتری برای شما مناسب نباشد. پیشنهاد می‌کنیم هر کدام از آن‌ها را امتحان کنید و ببینید کدام یک بهترین نتیجه را برای کسب‌وکارتان به ارمغان می‌آورد. بهترین استراتژی تبلیغات و بازاریابی این است که از ترکیبی از این روش‌ها بهره ببرید.

با استفاده مناسب از این روش‌ها قطعاً می‌توانید مشتریان بیشتری را جذب کنید. مشتری بیشتر به معنای فروش بیشتر و فروش بیشتر، به معنای سود بیشتر است. سودآوری نیز همان چیزی است که هر کسب‌وکاری برای موفقیت نیاز دارد. پس دست به کار شوید!

مطالب مرتبط

تبلیغات دیجیتال چیست
تبلیغات دیجیتال چیست؟ و چطور از آن برای رشد کسب و کار خود استفاده کنیم؟
تبلیغات
تبلیغات: راهنمای جامع تبلیغات در ایران (به همراه ۱۴ روش رایگان برای تبلیغ کسب و کار شما)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *