کمپین تبلیغاتی

کمپین تبلیغاتی چیست و چگونه یک کمپین مناسب نیازهای کسب‌وکارتان راه بیندازید؟

کمپین تبلیغاتی، یک استراتژی تبلیغاتی است که برای رساندن پیام خاصی طراحی شده و از رسانه‌های مختلف برای رساندن پیام استفاده می‌کند تا نتایج موردنظر کمپین به‌دست بیاید و مواردی از جمله آگاهی از برند، فروش و ارتباطات در یک بازار مشخص افزایش یابد.

بسیاری از کارآفرینان گمان می‌کنند که اجرای یک کمپین تبلیغاتی تنها به معنی ساخت و پخش تبلیغات است. اما کمپین تبلیغاتی مفهومی فراتر از تبلیغات صرف است. برای اینکه از تبلیغات بهترین نتایج حاصل شود، باید از همان ابتدا به‌خوبی سازمان‌دهی شود.

اگر قصد دارید که یک کمپین تبلیغاتی به خصوص از نوع تبلیغات اینترنتی برای کسب‌وکارتان آغاز کنید، توصیه می‌کنیم که کار را به کاردان بسپارید. یک آژانس تبلیغات آنلاین که تمرکزش بر بازاریابی اینترنتی است می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند. همکاری با یک طراح کمپین حرفه‌ای، با توجه به بودجه موردنظرتان، می‌تواند شما را به نتایج مطلوب برساند. البته باید در انتخاب آژانس تبلیغاتی دقت کنید تا سرمایه و وقت‌تان به هدر نرود.

همچنین، به یاد داشته باشید که یک کمپین تبلیغاتی باید معیارهای قابل اندازه‌گیری داشته‌باشد تا بتوانید عملکرد آن را بسنجید.

اما اگر در فکر طراحی و اجرای یک کمپین تبلیغات توسط تیم داخلی در شرکتتان هستید با ما همراه باشید. در ادامه، به بررسی عوامل کلیدی در یک کمپین تبلیغاتی اثربخش می‌پردازیم.

عوامل کلیدی در یک کمپین تبلیغاتی فوق‌العاده:

1. هدف کمپین

شاید در اغلب مواقع، وقتی حرف از «هدف» می‌شود، به فکر افزایش فروش بیفتید. اما در حقیقت، موارد بسیار دیگری وجود دارد که می‌تواند هدف یک کمپین تبلیغاتی باشد. دست‌یابی به مشتریان جدید، تبلیغ محصولات موجود و عرضه محصولات جدید از اهداف رایج تبلیغات است.

علاوه‌براین، شما می‌توانید یک کمپین تبلیغاتی را با هدف افزایش آگاهی از برند یا ایجاد احساساتی خاص در مخاطبان و مشتریان‌تان نسبت به برند خود طراحی کنید. هدف شما هرچه که باشد، باید آن را در اولین قدم، مشخص کنید.

اهداف کمپین بازاریابی

2. بازار/مخاطب هدف

بخشی از موفقیت کمپین تبلیغاتی شما به این قدم اساسی بستگی دارد. اگر بازار یا مخاطب هدف کمپین را به‌خوبی تعریف کنید، احتمال دست‌یابی به اهداف‌تان بالا می‌رود.

شما باید برای استراتژی کمپین تبلیغاتی خود با جزئیات مخاطب را تعریف کنید و این موارد را تعیین کنید: سن، جنسیت، طبقه اجتماعی، وضعیت تأهل، سطح تحصیلات، علاقه‌مندی‌ها، عادات و سرگرمی‌ها. به کمک این جزئیات می‌توانید به‌درستی مخاطب هدف خود را شناسایی کنید.

3. تقسیم‌بندی مخاطبان

پس از آنکه به‌روشنی مخاطب هدفتان را تعیین کردید، زمان آن است که آن‌ها را در کمپین تبلیغاتی خود بر اساس محصولات یا خدماتی که عرضه می‌کنید، به گروه‌های مختلفی تقسیم کنید.

شما باید خود را جای مشتریان بالقوه‌تان بگذارید تا ببینید چگونه می‌توانید توجه‌شان را جلب کنید. برای مثال، می‌توانید از خود چنین سوالاتی بپرسید:

  • آیا محصولی که عرضه می‌کنم، برای مشتریان سودمند است؟
  • آیا مشتریان قدرت خرید محصولی با این قیمت را دارند؟

تقسیم‌بندی بازار

4. روش‌های تبلیغات در کمپین تبلیغاتی

ابزارهای سودمند گوناگونی در اختیار شماست تا پیام کمپین‌تان را به گوش هر گروه از مخاطبان هدفتان برسانید. برخی از روش‌ها و انواع مختلف تبلیغات عبارتند از:

  • تبلیغات در رسانه‌های اجتماعی

همان‌طور که از اسم آن مشخص است، تبلیغات در رسانه‌های اجتماعی به معنی ایجاد و ارسال تبلیغات برای مخاطب هدف، از طریق شبکه‌های اجتماعی است.

رسانه‌های اجتماعی وسیله‌ای عالی برای برقراری ارتباط با مخاطبان‌تان است. امروزه، پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی گوناگونی وجود دارند که می‌توانید هم به کمک آن‌ها به‌طور ارگانیک توجه مخاطبان را جلب کنید (با تولید و ترویج محتوا) و هم از گزینه تبلیغات پولی ارائه‌شده در هر پلتفرم بهره ببرید.

با توجه به الگوی استفاده مخاطبان ایرانی از شبکه‌های اجتماعی، توصیه می‌شود از شبکه اجتماعی اینستاگرام و توییتر و پیام‌رسان تلگرام در کمپین تبلیغاتی خود استفاده نمایید.

  • بازاریابی ایمیلی

بازاریابی ایمیلی وسیله دیگری برای تبلیغات است که می‌توانید در کمپین‌ تبلیغاتی تان از آن استفاده کنید.

از بازاریابی ایمیلی می‌توانید برای دست‌یابی به لیدهای جدید استفاده کنید (که ممکن است به مشتریان بالقوه‌تان تبدیل شوند)، اما کاربرد آن برای حفظ مشتریان کنونی مهم‌تر است و نتایج فوق‌العاده‌ای دربردارد. نکته قابل توجه این است که به‌دست آوردن یک مشتری جدید، 7 برابر پرهزینه‌تر از حفظ یک مشتری فعلی است.

بازاریابی ایمیلی در کمپین تبلیغاتی

  • بازاریابی محتوایی

بر اساس موسسه بازاریابی محتوایی (CMI)، بازاریابی محتوایی، یک رویکرد بازاریابی استراتژیک است که بر ایجاد و انتشار محتوای ارزشمند، مرتبط و منسجم متمرکز است تا مخاطب هدف از پیش تعریف‌شده را جذب و حفظ کند و در نهایت، او را تشویق به انجام عملی سودآور کند.

بنابراین، در بازاریابی محتوایی، کار با تولید محتوا آغاز می‌شود، اما این محتوا نباید فقط تبلیغاتی باشد، بلکه باید برای مخاطب ارزش‌آفرینی کند. در اجرای بازاریابی محتوایی چهار مرحله وجود دارد: تولید ترافیک، جمع‌آوری اطلاعات مشتریان راغب، ارتباط با مشتریان راغب و تبدیل آن‌ها به مشتریان وفادار.

  • بازاریابی موتورهای جست‌وجو (SEO و SEM)

بهینه‌سازی برای موتورهای جست‌وجو (سئو)، به معنی بهینه‌سازی محتوای وبلاگ یا وب‌سایت است تا در صفحات نتایج جست‌وجوی ارگانیک، رتبه بالایی به‌دست آورد و در جایگاه بالاتری نشان داده‌شود.

از طرفی، بازاریابی موتورهای جست‌وجو (SEM) در کمپین تبلیغاتی، روشی پولی است و شما با پرداخت هزینه تبلیغات (به ازای هر بار کلیک) به موتورهای جست‌وجو، تبلیغات خود را در صفحات آن‌ها به نمایش درمی‌آورید.

5. ارتباطات

پیام ارسالی یک کمپین تبلیغاتی نیز عاملی اساسی است. گرچه هر شرکت و استراتژی با هم متفاوت است، همه پیام‌های تبلیغاتی باید ویژگی‌های مشخصی داشته‌باشند. این موضوع در برندسازی شرکت نیز موثر خواهد بود.

یک پیام تبلیغاتی باید سازمان‌دهی‌شده، روشن، مختصر، روان و منسجم باشد. ممکن است نوشتن پیام تبلیغاتی کار راحتی به‌نظر برسد. اما از آن‌جایی که این پیام باید تا حد امکان کوتاه باشد تا حوصله مخاطب سر نرود و در عین حال، جذاب و گیرا باشد، تنها متخصصان باتجربه از پس آن برمی‌آیند.

مثال ایرانی از پیام تبلیغاتی

6. طراحی

همان‌قدر که پیام تبلیغاتی اهمیت دارد، طراحی نیز مهم است. استفاده از طراحی واکنش‌گرا و جدیدترین فناوری‌های موجود نظیر Material Design، به شما کمک می‌کند توجه مخاطب هدفتان را جلب کنید.

در واقع، شما به کمک طراحی خوب، نظر مخاطب را به خود جلب می‌کنید و سپس پیام تبلیغاتی‌تان را به گوش آن‌ها می‌رسانید.

در ویدئوی زیر، تبلیغات تعاملی و جذاب کمپانی خودروسازی پژو را برای تاکید بر امنیت خودروهای تولیدی توسط این شرکت می‌بینید.

7. معیارها و شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPIs)

ارزیابی عملکرد در حوزه‌های مختلف، از اهمیت بالایی برخوردار است، اما در دنیای بازاریابی، کاملاً ضروری و حیاتی است. اگر عملکرد کمپین‌تان را ارزیابی نکنید، نمی‌توانید بفهمید که آیا همه چیز به‌خوبی پیش می‌رود یا باید در آن تغییری ایجاد کنید. به همین خاطر، در یک کمپین تبلیغاتی، تعیین معیارهای قابل اندازه‌گیری بخشی اساسی از فرآیند است.

تنها به کمک داده‌های عددی دقیق می‌توانید از وضعیت کمپین آگاه شوید و بر طبق شرایط موجود عمل کنید. از آن‌جایی که نمی‌توان و نباید تمام داده‌ها را مورد بررسی قرار داد برای هر بخش از کمپین تبلیغاتی شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) تعریف می‌شود تا با بررسی چند داده محدود از اثربخشی کمپین اطمینان حاصل کنیم.

جمع‌بندی نکات کمپین تبلیغاتی

شما می‌توانید با توجه به این عوامل یک کمپین تبلیغاتی موفق به‌راه بیندازید. تنها کافی است که ابتدا هدف کمپین را مشخص کنید و سپس، به سراغ تعیین مخاطب هدف، تقسیم‌بندی آن‌ها و تعیین ابزارهای تبلیغاتی موردنظرتان بروید.

همچنین، به یاد داشته باشید که با پیام تبلیغاتی و طراحی خوب می‌توانید توجه را مخاطبان را جلب کنید و به هدفتان برسید. در این راه، تعیین معیارهای قابل اندازه‌گیری و ارزیابی مداوم آن‌ها را فراموش نکنید.

مطالب مرتبط

تبلیغات دیجیتال چیست
تبلیغات دیجیتال چیست؟ و چطور از آن برای رشد کسب و کار خود استفاده کنیم؟
تبلیغات
تبلیغات: راهنمای جامع تبلیغات در ایران (به همراه ۱۴ روش رایگان برای تبلیغ کسب و کار شما)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *