کسب و کار خانگی

کسب و کار خانگی: 20 روش فوق‌العاده برای کسب درآمد از خانه

در این مقاله به بررسی 20 راهکار راه اندازی کسب و کار خانگی می‌پردازیم. کسب درآمد از خانه به خصوص بعد از دوره بیماری کرونا به عنوان یک گزینه جدی برای بسیاری از افراد مد نظر قرار گرفته شده است.

شاید اگر یکی دو دهه پیش، حرف از راه‌اندازی کسب و کار به میان می‌آمد، به راه‌اندازی یک کارخانه، کارگاه تولیدی، شرکت یا حداقل یک مغازه فکر می‌کردید و درجا از این فکر می‌گریختید. شاید با خود می‌گفتید: «من که نه حوصله دارم و نه پول!» فکر سروکله زدن با کارکنان و کارمندان شما را به وحشت می‌انداخت و حتی پیش از شروع، مطمئن بودید که ورشکستی دامان‌تان را خواهد گرفت. در نتیجه، بیخیال این حرف‌ها می‌شدید و صبح روز بعد، به سر کار خسته‌کننده اما امن‌تان می‌رفتید.

امروزه اما شرایط فرق می‌کند. به لطف پیشرفت تکنولوژی و گسترش اینترنت، راه‌اندازی یک کسب و کار خانگی راحت‌تر از همیشه شده است. البته لزوماً تمام کسب و کارهای خانگی اینترنتی نیستند، اما شما دست کم برای بازاریابی و تبلیغات هرچه بیشتر خود به اینترنت نیاز دارید.

این را هم در نظر بگیرید که شیوع بیماری کرونا و قرنطینه خانگی، سبب شد که بسیاری از مردم به فکر شیوه‌های متفاوتی برای کسب درآمد و راه‌اندازی کسب و کار خانگی بیفتند. در نتیجه، کم‌کم رقابت در این زمینه نیز افزایش می‌یابد. اما مانند هر کار دیگری، اگر بتوانید به‌خوبی بازاریابی کنید و برای مشتریان ارزش بیافرینید، قطعاً کسب و کارتان رونق خواهد گرفت.

تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کار ها

  • اگر مهارت، استعداد یا اشتیاقی دارید که می‌توانید آن را در محیط خانه به‌کار گیرید و از طریق آن برای دیگران ارزش‌آفرینی کنید؛
  • اگر دوست دارید کسب و کار خودتان را داشته و رئیس خودتان باشید؛
  • اگر تنهایی کار کردن را به کار گروهی و در جمع ترجیح می‌دهید؛
  • اگر به خاطر قرنطینه خانگی، کارتان را از دست داده‌اید و به فکر انجام کار جدیدی هستید؛
  • اگر می‌خواهید منبع درآمدی دومی برای خود ایجاد کنید؛
  • اگر دوست دارید آزادی عمل داشته باشید و هر وقت که می‌خواهید کار کنید؛

و یا به هر علت دیگری دوست دارید یک کسب و کار خانگی راه بیندازید، این مقاله را تا انتها دنبال کنید.

20 ایده پیشنهادی مدیر مارکتینگ برای راه اندازی کسب و کار خانگی

در این مقاله به معرفی ایده‌های عملی متعددی برای راه‌اندازی یک کسب و کار خانگی می‌پردازیم.

1. نویسندگی، ترجمه، ویراستاری

اگر قلم خوبی دارید، به زبان دومی تسلط دارید و از قواعد ترجمه و ویراستاری آگاه هستید، می‌توانید به نویسندگی، ترجمه و ویراستاری بپردازید. در این زمینه، گزینه‌های فراوانی پیش رو دارید. اگر بخواهید می‌توانید به‌صورت آزادکاری (فریلنسری) کار کنید و از کارفرماهای مختلف پروژه بگیرید.

در ایران، پونیشا، انجام میدم، دورکار، پارس‌فریلسنر و پلتفرم‌های بسیار دیگری وجود دارند که فریلنسرها را به کارفرماها وصل می‌کنند.

پیش از شروع کار فریلنسری، اطمینان حاصل کنید که می‌توانید به‌خوبی برنامه‌ریزی کنید و کارها را به‌موقع و باکیفیت تحویل دهید، زیرا نارضایتی کارفرما به اعتبار حرفه‌ای شما لطمه می‌زند. علاوه بر این، در انتخاب پلتفرم فریلنسری نیز دقت کنید و از اعتبار و نحوه تسویه حساب آن‌ها مطمئن شوید.

اگر فکر می‌کنید زندگی فریلسنری برایتان انتخاب مناسبی نیست، دو گزینه دیگر نیز دارید. اولاً می‌توانید در سایت‌های کاریابی و استخدام گوناگون از جمله جاب‌ویژن، کاربوم، جابینجا و غیره دنبال کار نویسندگی، مترجمی یا ویراستاری بگردید. شرکت‌های بسیاری وجود دارند که به دنبال متخصص برای این موقعیت‌های شغلی هستند و آن‌ها را به صورت دورکاری ارائه می‌کنند.

نویسنده محتوا

علاوه بر این، وب‌سایت‌های مختلفی نیز در زمینه ترجمه یا نوشتن مقاله فعالیت می‌کنند و شما می‌توانید به آن‌ها سر بزنید و ببینید آیا همکار جدیدی استخدام می‌کنند یا خیر. مجله آنلاین چطور یکی از این موارد است.

دوماً می‌توانید خودتان وبلاگی راه بیندازید یا در پلتفرمی نظیر ویرگول شروع به نوشتن کنید. از این راه ممکن است نتوانید خیلی زود به درآمد برسید، اما اگر بتوانید خوانندگان و مخاطبان زیادی به‌دست بیاورید، اعتبارتان در فضای آنلاین بالا برود و اسم و رسمی به هم بزنید، آنگاه می‌توانید از این موقعیت به شیوه‌های گوناگون کسب درآمد کنید.

وبسایت ویرگول برای نویسندگان

اگر قریحه نویسندگی و ایده‌ای خوب برای نوشتن یک کتاب دارید، می‌توانید نوشتن یک کتاب الکترونیکی را نیز امتحان کنید. از کتاب‌تان می‌توانید برای بازاریابی و کسب اعتبار و مخاطب استفاده کنید و آن را رایگان در اختیار دیگران قرار دهید. همچنین می‌توانید ابتدا به شیوه‌های دیگر برای خودتان بازاریابی کنید و مخاطب به‌دست بیاورید و سپس، کتاب الکترونیکی خود را به فروش برسانید. انتخاب با خود شماست.

2. کسب و کار خانگی به کمک فروش کیک و شیرینی‌پزی

لذت خوردن یک شیرینی یا کیک خوشمزه، سرسخت‌ترین رژیم‌های غذایی را نیز به زانو درمی‌آورد. اگر شما از جمله کسانی هستید که دستی در شیرینی‌پزی دارید و هر بار که افراد فامیل به خانه‌تان می‌آیند به دنبال شیرینی‌هایتان می‌گردند، می‌توانید از این هنر خوشمزه‌تان برای کسب درآمد استفاده کنید.

برای راه‌اندازی این کار، به یک سری وسایل اساسی قنادی و تجهیزات آشپزخانه نیاز دارید. از آنجایی که این کار با بهداشت و سلامت انسان سروکار دارد، شاید لازم باشد که پیش از شروع مجوزی دریافت کنید. قوانین موجود در این زمینه را حتماً بررسی کنید.

برای فروش شیرینی‌ها و کیک‌هایتان هم وب‌سایت‌هایی مانند قنادباشی و کیکانه وجود دارد که می‌توانید در آن محصولات خود را معرفی کنید، هم به‌راحتی می‌توانید از رسانه‌های اجتماعی نظیر تلگرام و اینستاگرام برای بازاریابی خود و جلب مشتری استفاده کنید.

اگر عکس‌هایی باکیفیت، زیبا و دلفریب از کیک‌های لذیذتان بگیرید و آن‌ها را در اینستاگرام در معرض نمایش بگذارید، شانس جذب مشتری را بالا می‌برید. حتماً خودتان تا به حال با چنین صفحاتی مواجه شده‌اید و اهمیت داشتن یک صفحه اینستاگرام شکیل را می‌دانید.

فروش کیک به عنوان به عنوان کسب و کار خانگی

علاوه بر این، بسیاری از کافی‌شاپ‌ها ترجیح می‌دهند کیک خانگی به مشتریان‌شان عرضه کنند. شما می‌توانید به سراغ‌شان بروید و در این زمینه با آن‌ها همکاری کنید.

3. تدریس خصوصی

اگر در زمینه‌ای تخصص کامل دارید و علاقه دارید دانش خود را به افراد دیگری انتقال دهید، تدریس خصوصی می‌تواند گزینه خوبی برایتان باشد. تدریس خصوصی شاید کامل کسب و کاری خانگی نباشد و مجبور شوید گاهی آن را بیرون از خانه انجام دهید. برای مثال، ممکن است برخی از شاگردان‌تان ترجیح بدهند که شما به خانه آن‌ها بروید و یا در جایی نظیر یک کافی‌شاپ قرار تدریس بگذارید. اگر بتوانید اعتماد مشتریان را جلب کنید تا برای یادگیری به منزل شما بیایند، به معنای واقعی برایتان کسب و کار خانگی می‌شود.

برای اینکه بتوانید اعتبار و شهرتی کسب کنید و شاگردان بیشتری به‌دست بیاورید، می‌توانید از دوستان، آشنایان و اعضای خانواده‌تان شروع کنید. کم‌کم کارتان را در گروه‌های تلگرامی تبلیغ کنید یا یک صفحه حرفه‌ای در اینستاگرام بسازید. شاگردان قبلی‌تان نیز می‌توانند به شناساندن شما کمک کنند. حتی آگهی خود را می‌توانید در دیوار و شیپور نیز به نمایش بگذارید.

برای اینکه بتوانید اعتبار و شهرتی کسب کنید و شاگردان بیشتری به‌دست بیاورید، می‌توانید از دوستان، آشنایان و اعضای خانواده‌تان شروع کنید. کم‌کم کارتان را در گروه‌های تلگرامی تبلیغ کنید یا یک صفحه حرفه‌ای در اینستاگرام بسازید. شاگردان قبلی‌تان نیز می‌توانند به شناساندن شما کمک کنند. حتی آگهی خود را می‌توانید در دیوار و شیپور نیز به نمایش بگذارید.

تدریس خصوصی می‌تواند در زمینه‌های گوناگونی انجام شود. موسیقی، ریاضیات، فیزیک، شیمی، زبان‌های مختلف و حتی دروس تخصصی دانشگاهی همگی جزو گزینه‌های مناسب برای تدریس خصوصی هستند. اما اگر هر دانش یا مهارت دیگری نیز دارید که فکر می‌کنید می‌توانید به دیگران آموزش دهید، می‌توانید همین امروز کسب و کار خانگی خود را آغاز کنید.

4. عکاسی

عکاسی حرفه گسترده‌ای است و انواع مختلفی دارد، از جمله عکاسی خبری، عکاسی صنعتی و تبلیغاتی، عکاسی مجالس و عروسی، عکاسی پرتره، عکاسی طبیعت و غیره. البته به این نکته توجه کنید که هر کسی که یک گوشی هوشمند مدل بالا دارد، عکاس حرفه‌ای محسوب نمی‌شود. عکاسی حرفه‌ای شغل آسانی نیست، اما اگر در آن مهارت دارید و علاقه‌مند هستید از این راه پول دربیاورید، می‌توانید کارتان را شروع کنید.

عکاسی نیز لزوماً یک کسب و کار خانگی محسوب نمی‌شود، اما اگر بخواهید آن را در خانه انجام دهید، امکان‌پذیر است. یک راه برای عکاسی در خانه و کسب درآمد از آن این است که بخشی از منزل‌تان را تبدیل به یک استودیوی خانگی کوچک کنید. بدین ترتیب می‌توانید برای خود بازاریابی و تبلیغات کنید و از مشتریان‌تان عکس پرتره بگیرید. علاوه بر این، در این استودیوی خانگی می‌توانید به عکاسی محصول نیز بپردازید.

با توجه به گسترش خرید محصولات آنلاین، بسیاری از مردم دیگر از این مغازه به آن مغازه نمی‌روند تا محصول مورد نظرشان را از نزدیک ببینند و بخرند. آن‌ها ترجیح می‌دهند راحت در خانه بنشینند و به کمک تصویر محصولات گزینه نهایی‌شان را انتخاب کنند. اینجاست که عکاسی محصول اهمیت زیادی پیدا می‌کند. شما به عنوان یک عکاس حرفه‌ای می‌توانید با شرکت‌های گوناگون همکاری کنید و برایشان کار عکاسی محصولات‌شان را در خانه انجام دهید.

5. آشپزی

آشپزی برای بعضی‌ها وسیله‌ای برای رفع گرسنگی و برای بعضی دیگر، هنر و عشق است. اگر شما هم در آشپزی تبحر دارید و می‌توانید در حجم بالا غذا تهیه کنید، می‌توانید در خانه خود یک کیترینگ غذایی کوچک راه بیندازید. علاوه بر این، برای فروش غذاهای خانگی در اینترنت پلتفرم‌های گوناگونی وجود دارد.

مامی‌فود یکی از این پلتفرم‌هاست که در شهرهای مختلف ایران فعال است و شما می‌توانید غذاهایتان را در کنار سایر آشپزها در این سایت به نمایش بگذارید و سفارش بگیرید.

همچنین در همین سایت و چند سایت دیگر، می‌توانید دستورپخت‌های مخصوص خود را بنویسید. این کار به شناخته‌شدن بیشتر شما کمک می‌کند و احتمال جذب مشتری را افزایش می‌دهد.

کسب و کار آشپزی

6. تدریس آنلاین

تدریس آنلاین شیوه دیگری است که می‌توانید در خانه درآمد کسب کنید. در این نوع کسب و کار، می‌توانید به سه شیوه عمل کنید.

  • شیوه اول:

یکی از راه‌های کسب درآمد از طریق تدریس آنلاین این است که جلسات آموزشی را در زمینه تخصصی‌تان به‌صورت ویدیویی ضبط کنید و با همکاری وب‌سایت‌هایی نظیر فرادرس، فرانش، ایسمینار و مکتوب‌خونه آن‌ها را به فروش برسانید.

مزیت این روش نسبت به تدریس خصوصی این است که اگر بتوانید به‌خوبی بازاریابی کنید و فروش بالایی داشته باشید، با یک بار ضبط محتوای آموزشی، می‌توانید شاگردان زیادی پیدا کنید و در زمانی کم، دانشتان را به افراد بسیاری برسانید. توجه کنید که شاید به تجهیزاتی نظیر دوربین و میکروفون نیاز داشته باشید تا بتوانید محتوای باکیفیتی تولید کنید.

  • شیوه دوم:

راه دیگر تدریس آنلاین این است که به‌صورت زنده و به کمک تماس ویدیویی با شاگردان خود ارتباط برقرار کنید و مانند یک جلسه حضوری، به آن‌ها آموزش دهید. راه‌های مختلفی برای جذب شاگرد وجود دارد و مانند تدریس خصوصی می‌توانید از شبکه‌های اجتماعی و شبکه آشنایان خود استفاده کنید. اما علاوه بر این‌ها، وب‌سایت‌هایی وجود دارند که پلی میان معلمان و شاگردان ایجاد می‌کنند.

تدریس آنلاین

در این دو پلتفرم، امکان انتخاب معلم هم برای تدریس خصوصی حضوری و هم آنلاین وجود دارد. وب‌سایتی نظیر تیوترلند نیز تنها در زمینه تدریس آنلاین فعالیت می‌کند. وب‌سایت لینگوتاک را نیز به کسانی پیشنهاد می‌کنیم که معلم زبان هستند و دوست دارند در پلتفرمی فعالیت کنند که مختص زبان‌آموزی است.

  • شیوه سوم:

از کاربرد اینستاگرام در کسب و کارهای خانگی و به‌خصوص بازاریابی آن‌ها هرچه بگوییم کم است. اینستاگرام را می‌توانید به عنوان پلتفرمی برای نمایش محتوای آموزشی خود نیز استفاده کنید. با این کار، هم شمه‌ای از توانایی تدریس خود را به مخاطبان‌تان نشان می‌دهید و هم از میان این مخاطبان، می‌توانید شاگردان خصوصی بیشتری نیز پیدا کنید. حتی می‌توانید پا را از این هم فراتر بگذارید و برای خود یک وب‌سایت آموزشی راه‌اندازی کنید و در نتیجه، کسب و کارتان را گسترش دهید.

7. کسب و کار خانگی فروش محصولات دست‌ساز

هنرهای دستی در ایران هم قدمت بالایی دارند و هم بسیار پرطرفدار و متنوع هستند. بسیاری از مردم محصولات دست‌ساز خانگی را به نمونه‌های صنعتی که به‌صورت انبوه تولید شده‌اند ترجیح می‌دهند.‌ انواع بافتنی و قلاب‌بافی، نقاشی روی شیشه و سفال، گلدوزی، چرم‌دوزی، شمع‌سازی، قالیبافی، عروسک‌سازی و تولید دستبند و سایر زیورآلات تنها نمونه‌ای از انواع هنرهای دستی هستند که می‌توانند منبع درآمد شما باشند. علاوه بر این، اگر دستی بر دوخت و دوز دارید هم می‌توانید انواع منسوجات از جمله سفره، شال، پیراهن و مانتو تولید کنید.

این روزها بسیاری از افراد به اهمیت جایگزین کردن لوازم یک‌بارمصرف با لوازم پایدار پی برده‌اند. در نتیجه، شما می‌توانید با تولید محصولاتی چون کیسه پارچه‌ای و دستمال پارچه‌ای در خانه کسب درآمد کنید.

شما می‌توانید این محصولات را در اینستاگرام و تلگرام به فرش برسانید. علاوه بر این، فروشگاه‌هایی نظیر بازار آنلاین باسلام نیز پلتفرم مناسبی برای معرفی و فروش محصولات‌تان است. باسلام، بازار کسب و کارهای خانگی و محلی است و در آن می‌توانید سایر محصولات خود، برای مثال، شیرینی، کیک و غذاهایتان را نیز عرضه کنید.

8. مدیریت رسانه‌های اجتماعی

رسانه‌های اجتماعی بیش از 3.8 میلیارد کاربر دارند و هر روز این رقم افزایش می‌یابد.‌ متخصصان بازاریابی حضور آنلاین و فعالیت در رسانه‌های اجتماعی را برای کسب و کارها ضروری می‌دانند و در نتیجه، کسب و کارهای متعددی وجود دارند که به دنبال متخصص رسانه‌های اجتماعی می‌گردند؛ کسی که بتواند تمامی وظایف مرتبط با رسانه‌های اجتماعی را به انجام برساند و نتیجه مطلوبی برایشان رقم بزند.

به همین خاطر، فعالیت به عنوان مدیر رسانه‌های اجتماعی می‌تواند گزینه مناسبی برایتان باشد، به شرطی که دانش و مهارت لازم را داشته، همیشه مشغول یادگیری و به‌روزرسانی اطلاعات‌تان باشید و از داشتن شغلی پرچالش اما جذاب لذت ببرید.

مدیریت رسانه‌های اجتماعی حرفه‌ای جدید است و بازار خوبی دارد، اما مشکل اینجاست که افراد بسیاری وجود دارند که خود را متخصصان رسانه‌های اجتماعی می‌دانند.

بنابراین، شما برای موفقیت در این زمینه، باید ثابت کنید که واقعاً کاربلد هستید. پیش از اینکه بخواهید مشتری پیدا کنید، بهترین کار این است که برای خودتان کار کنید. در رسانه‌های اجتماعی مختلف صفحه بسازید و سعی کنید دنبال‌کنندگان زیادی به‌دست بیاورید. با این کار، از چم‌وخم مدیریت رسانه‌های اجتماعی سردر می‌آورید و برایتان تمرین می‌شود. علاوه بر این، می‌توانید از صفحات خودتان به عنوان نمونه کار استفاده کنید و نشان دهید که بلدید چگونه فعالیتی مؤثر در رسانه‌های اجتماعی داشته باشید.

9. طراحی گرافیک

شاید فکر کنید بازار طراحی گرافیک اشباع شده و پیدا کردن کار به عنوان یک گرافیست دشوار است. خبر خوب این است که همچنان وب‌سایت‌ها، شرکت‌ها و سازمان‌های فراوانی وجود دارند که به دنبال یک گرافیست حرفه‌ای می‌گردند و بسیاری از آن‌ها حاضرند با شما قرارداد دورکاری ببندند.

شما حتی می‌توانید به عنوان یک گرافیست فریلنسر پروژه‌های گوناگون انجام دهید. اما خبر نه چندان خوب این است که برای اینکه بتوانید به‌طور جدی در این حرفه کار کنید و پول دربیاورید، باید تخصص و تبحر بالایی داشته باشید و نمی‌توانید یک‌شبه تصمیم بگیرید که تبدیل به گرافیست خوبی شوید. علاوه بر این، ممکن است در این کار به نرم‌افزارهای مختلف نیاز داشته باشید و تهیه آن‌ها برایتان هزینه‌بر باشد. البته در اغلب موارد می‌توانید بدون نرم‌افزارهای گران‌قیمت هم کار خوبی تحویل دهید.

کسب و کار در منزل

اگر دوست دارید به عنوان یک طراح گرافیک حرفه‌ای فعالیت کنید، به یاد داشته باشید که خلاقیت برای موفقیت‌تان ضروری است. به کارفرماهایتان نشان دهید که متفاوت هستید و به‌گونه‌ای برایشان ارزش‌آفرینی کنید که هیچ‌جای دیگری نتوانند نمونه‌اش را پیدا کنند.

10. طراحی سایت

طراحی سایت نیز یکی دیگر از حرفه‌هایی است که به لطف ظهور اینترنت شکل گرفته و راه خوبی برای کار در خانه است. همانند طراحی گرافیک، شرکت‌ها و سازمان‌های فراوانی وجود دارند که می‌خواهند حضور آنلاین خود گسترش دهند و به همین خاطر، به دنبال راه‌اندازی یک وب‌سایت هستند. همچنین، طراحی وب‌سایت کاری نیست که بتوانید در یک چشم برهم زدن در آن حرفه‌ای شوید و برای تقویت مهارت‌تان باید حسابی تمرین کنید.

امروزه پلتفرم‌های راه‌اندازی وب‌سایت گوناگونی از جمله Squarespace و Wix وجود دارد که مبتدی‌ترین افراد هم می‌توانند با استفاده از آن‌ها و با چند کلیک یک وب‌سایت ساده و شکیل برای خود درست کنند.

با این حال، اینگونه امکانات بیشتر به درد افرادی می‌خورد که کسب و کار کوچکی دارند و نمی‌خواهند هزینه زیادی بابت طراحی وب‌سایت بپردازند. شرکت‌ها و کسب و کارهای بزرگ‌تر اغلب به دنبال راه‌اندازی یک وب‌سایت حرفه‌ای هستند و برای ایجاد وب‌سایت دلخواه‌شان از یک طراح سایت کمک می‌گیرند. بنابراین، نیازی نیست نگران کمبود پروژه و کار باشید. اگر خلاق و همه‌فن‌حریف باشید، هیچ‌وقت بیکار نمی‌مانید.

راه اندازی وبسایت

11. تولید صابون خانگی

امروزه بسیاری از افراد دیگر به محصولات شیمیایی که در کارخانه‌ها تولید می‌شوند اعتماد چندانی ندارند و ترجیح می‌دهند محصولات آرایشی و بهداشتی خود را از میان برندهای گیاهی و مطمئن انتخاب کنند. در این میان، صابون‌های گیاهی دست‌ساز یکی از محصولات پرطرفدار است که شما می‌توانید آن را در خانه تولید کنید و از طریق پلتفرم‌هایی که پیشتر معرفی شد، به فروش برسانید.

صابون‌سازی کاری خوشایند و خوشبو است که می‌توانید خلاقیت و ذوق هنری‌تان را در آن به نمایش بگذارید. چه کاری از این بهتر؟

12. کسب و کار آرایشگری

یکی دیگر از حرفه و هنرهایی که می‌توانید با آن کسب و کار خانگی راه بیندازید، آرایشگری است. درست است که معمولاً آرایشگرها یا خودشان آرایشگاهی راه می‌اندازند یا در آرایشگاه شخص دیگری مشغول به کار می‌شوند، اما اینها تنها راه کسب درآمد به عنواان یک آرایشگر نیستند.

اگر یک اتاق اضافه در خانه داشته باشید، می‌توانید آن را به آرایشگاه کوچک مخصوص خود تبدیل کنید. برای جلب مشتری هم نگران نباشید. مردم معمولاً به دنبال یک آرایشگر خوب می‌گردند و اگر او را پیدا کنند، دیگر همیشه به خود او مراجعه می‌کنند.

به همین خاطر، شما باید مطمئن شوید که در کاری که انجام می‌دهید بهترین هستید تا مشتریانی دائمی پیدا کنید. همچنین می‌توانید روی رسانه‌های اجتماعی و دوستان و آشنایان‌تان نیز حساب باز کنید.

البته اگر کاملاً تازه‌کار هستید و شک دارید بتوانید مستقلاً این کسب و کار خانگی را راه بیندازید، می‌توانید مدتی را در یک آرایشگاه کار کنید تا هم تجربه به‌دست بیاورید و هم یک پایگاه مشتریان وفادار برای خود بسازید.

13. تولید پادکست

این روزها پادکست وارد سبد فرهنگی بسیاری از مردم شده است و آن‌ها دوست دارند در اوقات فراغت یا هنگام رانندگی، پیاده‌روی یا حتی انجام کارهای روزمره خانه به یک پادکست جذاب گوش بدهند. البته همین امر سبب شده است که افراد زیادی به سراغ تولید پادکست بروند و روزبه‌روز نیز به تعداد پادکست‌های موجود اضافه می‌شود.

اگر ایده تازه و جذابی برای یک پادکست دارید، می‌توانید در خانه خودتان هم کارتان را شروع کنید. البته اگر می‌خواهید پادکست باکیفیتی بسازید، به یک سری تجهیزات و نرم‌افزار نیاز دارید و باید یاد بگیرید که فایل‌های صوتی را ادیت کنید. حداقل تجهیزاتی که برای شروع کار نیاز دارید یک میکروفون و کامپیوتر است.

برای اینکه یک پادکست موفق داشته باشید، به تعداد بالایی شنونده نیاز ندارید، بلکه به یک مجموعه شنونده کوچک اما فعال نیاز دارید. اگر بتوانید محتوایی جذاب و تخصصی تولید کنید، توجه مخاطبان هدف‌تان را جلب نمایید و با آن‌ها تعاملی دائمی داشته باشید، می‌توانید به موفقیت پادکست‌تان امیدوار باشید.

شاید فکر کنید که چگونه می‌توانید با تولید پادکست درآمد کسب کنید. شیوه‌های مختلف برای کسب درآمد از طریق پادکست وجود دارد که برخی از آن‌ها را معرفی می‌کنیم:

  • می‌توانید برای پادکست خود اسپانسر پیدا کنید.
  • به همکاری در فروش روی بیاورید و در پادکست‌تان محصولات برندهایی را که واقعاً قبول‌شان دارید، معرفی کنید.
  • خودتان محصول یا خدمتی عرضه کنید و آن را در پادکست‌تان تبلیغ کنید.
  • از شنوندگان‌تان بخواهید داوطلبانه از شما حمایت مالی کنند.
  • علاوه بر محتوای رایگان، با فروش اشتراک ویژه، به شنوندگان محتوایی مخصوص عرضه کنید.

به یاد داشته باشید که استفاده از هر کدام از این شیوه‌ها منوط به این است که شما ابتدا برای مدتی محتوایی باکیفیت و رایگان تولید کنید، به‌اندازه کافی مخاطب وفادار به‌دست بیاورید و سپس به فکر کسب درآمد از پادکست‌تان بیفتید.

پادکست های موفق ایرانی

14. کسب و کار اجاره اتاق یا منزل

اگر دوست دارید در این صنعت فعالیت کنید و یک اتاق یا خانه اضافی دارید، اجاره آن یک ایده خوب برای کسب درآمد است. در جهان، شرکت Airbnb معروف‌ترین شرکتی است که در زمینه اجاره خانه به مسافران فعالیت می‌کند و بستری را فراهم کرده است که هر کسی در سرتاسر جهان بتواند خانه یا حتی اتاق اضافه خود را برای اجاره مسافران ارائه کند.

پلتفرم‌هایی مشابه Airbnb نیز در ایران وجود دارند که می‌توانید در آن خانه خود را برای اجاره عرضه کنید. در ایران کمتر پیش می‌آید که کسی تنها یک اتاق از خانه‌اش را اجاره دهد و معمولاً یک خانه کامل را برای اجاره می‌گذارند.

اتاقک، جاباما و شب از جمله وب‌سایت‌هایی هستند که امکان عرضه و رزرو یک اقامتگاه را برای صاحبان ملک و مسافران فراهم می‌کنند. علاوه بر این، اگر می‌خواهید پذیرای مسافران خارجی باشید و حتی یک اتاق اضافه خود را اجاره دهید، وب‌سایت homestay.com می‌تواند گزینه مناسبی برایتان باشد.

برای اینکه بتوانید مشتری زیادی پیدا کنید، خانه‌تان را تمیز و مرتب کنید و از آن عکس‌هایی زیبا بگیرید و در سایت بگذارید. همچنین، خوشرو و مهمان‌نواز باشید تا مهمانان‌تان تجربه خوبی از اقامت در منزل شما داشته باشند. مسافران شما می‌توانند نظر مثبت یا منفی خود را درباره تجربه‌شان بنویسند و این کار بر اعتبار و احتمال جذب مشتری شما تأثیر می‌گذارد.

15. دستیار مجازی

اگر شما آدم منظم و دقیقی هستید و به کار منشی‌گری علاقه دارید، اما دوست ندارید به‌صورت حضوری در یک دفتر یا شرکت کار کنید، می‌توانید به سراغ حرفه دستیار مجازی بروید.

بسیاری از صاحبان کسب و کارهای کوچک و حتی افراد دیگر، نمی‌توانند یا نمی‌خواهند تمام کارهای ریز و درشت از جمله بررسی ایمیل‌ها و ثبت و ضبط کارهای روزانه و قرارها را خودشان انجام دهند و یک دستیار مجازی، دقیقاً همان کسی است که نیاز دارند.

در همان پلتفرم‌هایی که پیشتر معرفی شد، می‌توانید به دنبال شغل فریلنسری به عنوان دستیار مجازی باشید و حتی می‌توانید از طریق شبکه‌سازی با افراد مختلف، خود را به دیگران بشناسانید و ببینید که آیا کسی به دستیار مجازی نیاز دارد یا خیر. مزیت این کار این است که شما می‌توانید به‌طور همزمان دستیار مجازی بیش از یک نفر باشید و درآمد بیشتری کسب کنید.

16. برنامه‌نویسی

بازار برنامه‌نویسی بسیار داغ است و اگر کسی به چند زبان برنامه‌نویسی تسلط داشته باشد، امکان ندارد بیکار بماند. با توجه به رشد و گسترش کسب و کارهای حوزه فناوری اطلاعات، شرکت‌های بسیاری به یک یا چند برنامه‌نویس ماهر و متبحر نیاز دارند که از پس پروژه‌های مختلف‌شان بربیاید.

اگر شما می‌خواهید به عنوان یک برنامه‌نویس حرفه‌ای فعالیت کنید، چند گزینه در اختیار دارید:

  • می‌توانید به عنوان فریلنسر فعالیت کنید و از شرکت‌های مختلف پروژه بگیرید
  • می‌توانید در یک شرکت استخدام شوید و به‌صورت حضوری کار کنید
  • می‌توانید در یک شرکت استخدام شوید، اما کارهایتان را به‌صورت دورکاری انجام دهید

همان‌طور که قبلاً اشاره کردیم وب‌سایت‌های مختلفی برای یافتن کار فریلنسری وجود دارند. علاوه بر این، وب‌سایت‌های متعدد دیگری نیز برای استخدام و کاریابی وجود دارند که می‌توانید در آن‌ها به دنبال موقعیت شغلی مورد علاقه‌تان بگردید.

این را هم فراموش نکنید که بسیاری از شرکت‌ها در وب‌سایت خود موقعیت‌های شغلی موردنیازشان را اعلام می‌کنند. در بیشتر مواقع، در قسمت «همکاری با ما» می‌توانید این موقعیت‌های شغلی را ببینید که اغلب در میان‌شان برنامه‌نویس وجود دارد.

17. پژوهش به عنوان یک کسب و کار خانگی

اگر مهارت‌های اساسی کار با کامپیوتر از جمله کار با اینترنت و نرم‌افزارهای مایکروسافت آفیس را دارید، سرتان برای تحقیق و پژوهش درد می‌کند و با اصول نگارش مقاله و گزارش پژوهش آشنا هستید، می‌توانید به عنوان یک پژوهشگری در خانه کار کنید.

این موقعیت شغلی را نیز هم می‌توانید به عنوان یک فریلنسر انجام دهید و هم به استخدام یک شرکت دربیایید و دورکاری کنید. اگر دانشجو هستید و می‌خواهید در زمان‌های اضافه خود پول دربیاورید، این گزینه می‌تواند انتخاب مناسبی برایتان باشد.

انجام مقاله و پایان نامه

18. طراحی داخلی

اگر طراح داخلی هستید و فکر می‌کنید زمان آن رسیده است که برای خودتان کار کنید، می‌توانید به‌راحتی فعالیت مستقل خود را در خانه آغاز کنید. در این صورت دیگر نیازی به اجاره دفتر و پرداخت هزینه‌های اضافی ندارید. به غیر از زمان‌هایی که باید به خانه مشتریان‌تان بروید، اطلاعات اولیه را درباره آن به‌دست بیاورید و وضعیتش را بسنجید، باقی کارها را می‌توانید داخل خانه خودتان انجام دهید.

می‌توانید بخشی از خانه یا یک اتاق را به دفتر کارتان تبدیل کنید تا با تمرکز برای پروژه‌های طراحی خود ایده‌پردازی کنید. همچنین، می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی حضور فعالی داشته باشید و با نمایش نمونه کارهای خود مشتری بیشتری جذب کنید.

داشتن یک وب‌سایت حرفه‌ای نیز ایده خوبی است. می‌توانید در وب‌سایت خود، به معرفی خود، فعالیت‌ها و خدمات و تجربه‌های کاری‌تان بپردازید. بدین ترتیب، حرفه‌ای‌تر به نظر می‌رسید و مشتریان اعتماد بیشتری به شما می‌کنند.

19. فروشگاه دراپ شیپینگ (dropshipping)

اگر دوست دارید که در کسب و کار خانگی‌تان محصولاتی را به فروش برسانید، اما نمی‌خواهید خودتان تولیدکننده آن‌ها باشید، راه‌اندازی یک فروشگاه دراپ شیپینگ گزینه‌ای عالی برای شماست. در این نوع کسب و کار، شما به عنوان واسطی میان تولیدکننده و مشتریان نقش ایفا می‌کنید. مسئولیت تولید، انبارکردن و ارسال محصولات به عهده شرکتی است که با آن قرارداد دارید و عملاً بیشتر کارها و مسئولیت‌های شما در زمینه بازاریابی و خدمات مشتری قرار می‌گیرد.

برای راه‌اندازی یک کسب و کار دراپ شیپینگ موفق، به نکات زیر توجه کنید:

  • منطقاً شما در فروشگاه دراپ شیپینگ خود باید محصولاتی را برای فروش به نمایش بگذارید. در انتخاب محصولات‌تان دقت کنید. بهتر است در زمینه‌ای خاص فعالیت کنید و محصولاتی را که عرضه کنید که به‌راحتی هرجایی پیدا نمی‌شود. اگر در فروشگاه‌تان ملغمه‌ای از انواع محصولات را بفروشید، به احتمال زیاد توجه و اعتماد مشتریان را جلب نخواهید کرد.
  • سلیقه، خلاقیت و هنر خود را می‌توانید در محصولات فروشگاه‌تان به رخ بکشید. شاید بتوانید تولیدکننده‌ای پیدا کنید که محصولات را با طرح‌های مخصوص شما تولید کند. برای مثال، می‌توانید محصولاتی نظیر تی‌شرت و شال با طرح‌های خاص به فروش برسانید. حتی اگر خودتان دستی در طراحی دارید، می‌توانید محصولاتی با طرح‌های خودتان را به تولیدکننده سفارش بدهید. به این ترتیب، مطمئن می‌شوید که مشابه محصولات‌تان در هیچ‌جای دیگر یافت نمی‌شود.
  • یافتن یک تأمین‌کننده قابل اعتماد که به موقع محصولاتی باکیفیت را به دست مشتریان برساند، اهمیتی حیاتی در این کسب و کار دارد. از آنجایی که فروشگاه و کسب و کار شما آنلاین است، نارضایتی و تجربه بد مشتریان به سرعت می‌تواند پخش شود و پایان کارتان را رقم بزند. بنابراین، اگر نتوانید تولیدکننده و تأمین‌کننده مطمئن پیدا کنید، عملاً باقی تلاش‌هایتان بی‌فایده است.
  • برای راه‌اندازی کسب و کار دراپ شیپینگ خود می‌توانید از شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام و تلگرام استفاده کنید. اما اگر می‌خواهید حرفه‌ای‌تر عمل کنید، بهتر است وب‌سایتی راه‌اندازی کنید.
  • مانند هر کار دیگری، برای موفقیت در این کار هم نیاز به شناخت بازار، مشتریان و رقیبان، بازاریابی و برندسازی دارید. یک راه خوب برای بازاریابی کسب و کار دراپ شیپینگ خود، بازاریابی محتوایی و تولید محتوای ارزشمند برای جذب هرچه بیشتر مخاطبان و مشتریان است.

دراپ شیپینگ ممکن است کسب و کار کم‌دردسر و پرسودی به نظر برسد و افراد بسیاری به این کار روی بیاورند. به یاد داشته باشید که صرف راه‌اندازی یک کسب و کار و رسیدن به سود، هر محصولی را به مشتریان عرضه نکنید. هدف اصلی شما پیش از فروش و سودآوری، باید رفع نیازهای مشتریان و ارزش‌آفرینی برای آن‌ها باشد، وگرنه در بلندمدت کسب و کارتان با شکست روبه‌رو می‌شود.

20. فروش وسایل اضافه خانه

شاید در نظرتان فروش وسایل اضافه خانه خیلی شبیه یک کسب و کار نباشد، اما هم برایتان پول و هم فواید بسیار دیگری به همراه دارد. ممکن است در طول سال‌ها وسایل، لباس و چیزهای دیگری خریده، اما از آن‌ها استفاده چندانی نکرده باشید. اگر اطراف خانه را بگردید، حتماً چیزهایی را پیدا می‌کنید که با ذوق و شوق خریده، یکی دو بار استفاده کرده‌اید و اکنون در گوشه‌ای در حال خاک خوردن هستند.

بهترین کاری که می‌توانید با این وسایل تقریباً نوی خود انجام دهید، فروش آن‌هاست. با این کار، پول رفته‌تان را دوباره به‌دست می‌آورید (حتی ممکن است بتوانید آن را به قیمتی گران‌تر بفروشید و سود هم بکنید. به هر حال تورم را هم باید در نظر بگیرید!) علاوه بر این، هم خانه‌تان را از وسایل اضافی خلوت می‌کنید و هم به حفظ محیط زیست کمک می‌کنید. تولید محصولات جدید انرژی، مواد اولیه و به‌طور کلی منابع زیادی مصرف می‌کند و تأثیرات مخربی بر محیط زیست می‌گذارد. از این جهت، خرید و فروش وسایل دست دوم می‌تواند به حفظ محیط زیست کمک کند.

امروزه مصرف‌کنندگان نسبت به مسائل محیط زیستی حساسیت بیشتری پیدا کرده‌اند و در تلاشند سبک زندگی پایدارتری پیش بگیرند. همچنین، خرید محصولات دست دوم برایشان مقرون به صرفه‌تر است. در نتیجه، نیازی نیست نگران به فروش رفتن وسایل‌تان باشید. تنها کافی است در پلتفرم‌های گوناگون آن‌ها را عرضه کنید، قیمت مناسبی برایشان در نظر بگیرید و صبور باشید تا مشتریان به سراغ‌تان بیایند.

در ایران، دیوار، شیپور و ایسام معروف‌ترین پلتفرم‌هایی هستند که می‌توانید برای خرید و فروش کالاهای دست دوم خود استفاده کنید. اما وب‌سایت‌هایی نیز وجود دارند که مخصوص خرید و فروش لباس هستند. کمدا و دست 2 از جمله این وب‌سایت‌ها هستند.

کسب و کار خانگی فروش لوازم

جمع‌بندی روش‌های راه‌اندازی کسب و کار خانگی

راه‌اندازی کسب و کار خانگی می‌تواند به دلایل گوناگون یک گزینه مطلوب برای افراد بسیاری باشد. خوشبختانه برای راه‌اندازی کسب و کار خانگی ایده‌های متنوعی وجود دارد که در این مقاله تلاش کردیم تعدادی از آن‌ها را معرفی کنیم. به‌طور کلی می‌توان گفت که اگر مهارت یا هنری دارید، می‌توانید در خانه بمانید و از آن پول دربیاورید.

عموماً به سه شیوه می‌توانید از مهارت‌تان استفاده کنید:

  • از طریق تدریس خصوصی و آنلاین آن را به دیگران آموزش دهید
  • آن را به‌صورت یک خدمت به دیگران عرضه کنید
  • به کمک آن محصولی تولید کنید و آن را به فروش برسانید

خلاقیت، مدیریت، نظم و البته بازاریابی خوب نقشی کلیدی در موفقیت کسب و کار خانگی شما دارد. اگر از ایده‌های این مقاله کمک می‌گیرید یا خودتان ایده‌های دیگری برای راه‌اندازی کسب و کار خانگی دارید، این نکته را فراموش نکنید.

مطالب مرتبط

کسب و کار اینترنتی
کسب و کار اینترنتی : راهنمای جامع راه‌اندازی کسب و کار آنلاین شما
کسب درآمد اینترنتی
کسب درآمد اینترنتی: 15 روش مطمئن برای کسب درآمد آنلاین در ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *