بازاریابی اینترنتی یا آنلاین

بازاریابی اینترنتی: استراتژی‌ها و ابزارهای به‌روز برای موفقیت کسب‌‌وکارتان

فارغ از اندازه کسب‌وکارتان، بازاریابی اینترنتی ارزان‌ترین راه برای دست‌یابی به بازار هدف‌تان است. اما منظورمان از بازاریابی اینترنتی ویا دیجیتال مارکتینگ چیست؟

تعریف بازاریابی اینترنتی

بازاریابی اینترنتی که به آن بازاریابی آنلاین نیز می‌گویند، فرآیند تبلیغ و ترویج یک کسب‌وکار یا برند و محصولات یا خدمات آن در بستر اینترنت و با استفاده از ابزارهایی است که به افزایش ترافیک، مشتری‌های راغب (لید) و فروش کمک می‌کند.

بازاریابی اینترنتی با استراتژی‌ها و تاکتیک‌های مختلفی قابل اجرا است. هفت نوع اصلی بازاریابی اینترنتی عبارتند از:

  • بازاریابی رسانه‌های اجتماعی
  • بازاریابی افراد تأثیرگذار (اینفلوئنسر مارکتینگ)
  • بازاریابی اشتراکی (همکاری در فروش)
  • بازاریابی ایمیلی (ایمیل مارکتینگ)
  • بازاریابی محتوایی
  • بهینه‌سازی برای موتورهای جست‌وجو (سئو)
  • تبلیغات پولی (تبلیغات کلیکی)

هر کدام از این موارد، شامل استراتژی‌ها و تاکتیک‌های مختلفی است. به‌علاوه، این‌ها همدیگر را کامل می‌کنند و اغلب با هم استفاده می‌شوند.

انواع بازاریابی اینترنتی

مفهوم دیگری که رابطه تنگاتنگی با بازاریابی اینترنتی دارد، بازاریابی محتوایی است. این دو مفهوم اغلب به جای یکدیگر استفاده می‌شوند، زیرا امروزه، محتوا نقش بسیار پررنگی در برقراری ارتباط با مشتریان و جذب آن‌ها بازی می‌کند و شاید بتوان گفت مهم‌ترین بخش بازاریابی اینترنتی، تولید و انتشار محتواست.

تعریف بازاریابی محتوایی

بر اساس تعریف موسسه بازاریابی محتوایی (CMI)، بازاریابی محتوایی یک رویکرد بازاریابی استراتژیک است که بر تولید و توزیع محتوای ارزشمند، مرتبط و منسجم متمرکز است؛ محتوایی که مخاطبی از پیش تعریف‌شده را جذب و نگهداری می‌کند و در نهایت، آن‌ها را به سمت انجام عملی سودآور (مثلاً خرید محصولات) سوق می‌دهد.

بازاریابی محتوایی (یا بازاریابی درون‌گرا) کاملاً در جهت مخالف تبلیغات سنتی (بازاریابی برون‌گرا) است و با توجه به الگوهای رفتاری و عادت‌های نسل امروز، رویکردی است که می‌تواند برای کسب‌وکارها موفقیت به ارمغان بیاورد.

امروزه دیگر کسی تحت تأثیر روش‌های قدیمی فروش قرار نمی‌گیرد. در اینترنت، به‌راحتی می‌توان به کمک ابزارهای موجود (برای مثال ad-blocker ها) از شر تبلیغات مزاحم و سمج خلاص شد. به‌علاوه، دیگر کسی پای تلویزیون نمی‌نشیند، چه برسد به این‌که بخواهد آگهی‌های بازرگانی میان برنامه‌هایش را تحمل کند.

در چنین شرایطی، بازاریابی محتوایی به میدان می‌آید و با ارائه محتوایی ارزشمند که حلال مشکلات مخاطبان است، توجهشان را جلب می‌کند.

مقایسه بازاریابی برونگرا و درونگرا

بازاریابی اینترنتی در مقابل تبلیغات سنتی

از همان زمانی که مردم چیزی برای فروش داشتند، مفهوم بازاریابی شکل گرفت. اما بازاریابی همواره در حال تغییر است و حتی روش‌هایی که تا دو دهه پیش اثربخش بودند، در دنیای مدرن و فناوری‌محور امروز اثری ندارند.

فروش (یا به بیان دیگر تبلیغات سنتی) کارآمدی‌اش را از دست داده‌است، زیرا در این روش، بازاریاب‌ها می‌خواهند هر طور که شده تبلیغات‌شان را به افراد تحمیل کنند و آن‌ها را وادار به خرید سازند. امروزه دیگر کسی حوصله مواجهه با چنین تبلیغات مزاحم، دست‌وپاگیر و ناخوانده‌ای را ندارد.

همه ما می‌دانیم تبلیغات سنتی چه شکلی هستند، زیرا هر روز مورد هجوم آن‌ها قرار می‌گیریم. به تمام آگهی‌های بازرگانی تلویزیون، بیلبوردها، تبلیغات در مجلات، تبلیغات رادیویی و بنرهای تبلیغاتی اینترنتی فکر کنید که تا به حال دیده‌اید و همچنان، هر روز به سراغ‌تان می‌آیند.

گرچه آگهی‌های تبلیغاتی ممکن است هنوز در بعضی موارد به‌کار بیاید و از نظر استراتژیک مورد نیاز باشد، اما مسئله این است که کاربران اینترنت می‌توانند با یک کلیک ساده از دست تبلیغات ناخواسته رها شوند.

بر اساس گزارش سایت پیج‌فر (PageFair)، 615 میلیون دستگاه فعال از ادبلاکرها استفاده می‌کنند. همچنین، استفاده از ادبلاکرها تنها در سال 2016، 30 درصد افزایش یافته‌است.

همه این را می‌دانیم که تبلیغات آزاردهنده است. به‌علاوه، مصرف‌کنندگان دیگر علاقه‌ای ندارند که از راه تبلیغات با محصولات جدید آشنا شوند. به همین خاطر، کسب‌وکارها باید یاد بگیرند که به جای آنکه خود را به‌زور به مشتریان تحمیل کنند، از رویکردی متفاوت و ملایم‌تر، یعنی بازاریابی اینترنتی از طریق محتوای باکیفیت بهره ببرند.

بازاریابی اینترنتی با کمک محتوا!

برندها و بازاریاب‌هایی که از بازاریابی محتوایی استفاده می‌کنند، محتوایی برای مخاطبان هدف‌شان منتشر می‌کنند که آموزنده، الهام‌بخش، هدایت‌کننده یا حلال مشکلات آن‌هاست. با چند ترفند ساده، مخاطبان هدف خودشان محتوای مطلوب‌شان را در وب پیدا می‌کنند، بدون آنکه به آن‌ها تحمیل شوند.

اگر مشتریان احتمالی یک برند، از محتوای عرضه‌شده خوششان بیاید و برایشان مفید باشد، ارتباطشان را با برند حفظ می‌کنند تا محتوای بیشتری دریافت کنند. در واقع، بازاریابی محتوایی موقعیتی را فراهم می‌کند که مصرف‌کنندگان با برند مدنظرشان ارتباطی طبیعی (ارگانیک) برقرار کنند و حتی محتوایش را در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارند.

اعتماد، اعتبار و ارتباط ارمغان بازاریابی محتوایی برای برندهاست. آن‌ها می‌توانند به‌طور طبیعی، مخاطبان وفادارشان را به مشتریان راغب (لید) و سپس مشتری بالفعل (فروش) تبدیل کنند، بدون آنکه کسی را با تبلیغات نامرتبط آزار دهند.

مزایای بازاریابی اینترنتی

شما نیز می‌توانید از بازاریابی محتوایی استفاده کنید و از مزایای آن بهره ببرید؛ تنها کافی است بر ارزش‌آفرینی برای مخاطبان‌تان تمرکز کنید. معادله بسیار ساده است. به مخاطبان کمک کنید و برایشان ارزش‌آفرینی کنید و در مقابل، پاداش کمک‌هایتان را دریافت کنید. بازاریابی اینترنتی با کمک محتوا در همین نکته ساده خلاصه می‌شود.

چرا بازاریابی اینترنتی؟

تا اینجا بازاریابی اینترنتی را تعریف کردیم. اکنون می‌خواهیم به چرایی آن بپردازیم. واقعاً چرا بازاریابی اینترنتی این‌قدر محبوب شده‌است و طرفداران زیادی دارد؟

پاسخ این پرسش ساده‌تر از چیزی است که فکر می‌کنید. بازاریابی اینترنتی بر سر زبان‌ها افتاده‌است، چون واقعاً اثربخش است! موفقیت بازاریابی اینترنتی بارها و بارها به اثبات رسیده‌است.

در ادامه به برخی از آمارهای مربوط به بازاریابی اینترنتی اشاره می‌کنیم تا دلیل محبوبیت آن را بهتر درک کنید:

  • تا سال 2019، بازاریابی محتوایی صنعتی با ارزش 313 میلیارد دلار برآورده شده‌است.
  • تا الان 91 درصد از کسب‌وکارها قدرت بازاریابی اینترنتی را باور کرده‌اند و از آن به عنوان یک تاکتیک بازاریابی ضروری استفاده می‌کنند.
  • هزینه بازاریابی محتوایی 62 درصد از بازاریابی سنتی و برون‌گرا کمتر است و در عین حال، سه برابر آن مشتری راغب جذب می‌کند.
  • یک کسب‌وکار کوچک که وبلاگ دارد، 126 درصد در جذب مشتریان راغب نسبت به بقیه بهتر عمل می‌کند.
  • اگر کسب‌وکاری وبلاگ داشته‌باشد و در آن محتوا منتشر کند، به‌طور میانگین، تعداد صفحات شناخته شده‌اش در گوگل 434 درصد افزایش می‌یابد.

مطالب مرتبط

مراحل بازاریابی
مراحل بازاریابی چیست : چگونه می‌توان گام‌های اجرایی آن را برنامه‌ریزی کرد؟
بودجه بندی بازاریابی؛ چگونه هزینه‌های بازاریابی را مدیریت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *