ایمیل مارکتینگ

ایمیل مارکتینگ: راهنمای جامع استراتژی‌‌های به‌روز (+ اینفوگرافی)

ایمیل مارکتینگ یا همان بازاریابی ایمیلی یکی از پرکاربردترین انواع بازاریابی اینترنتی است. شما با استفاده از ایمیل مارکتینگ می‌توانید به‌طور مستقیم و اثربخش با سرنخ‌هایتان ارتباط برقرار کنید، آن‌ها را پرورش دهید و به مشتری تبدیل کنید. در این مقاله، راهنمایی گام‌به‌گام برای راه‌اندازی و اجرای قیف ایمیل مارکتینگ‌تان ارائه می‌دهیم تا بتوانید مشتریان بالقوه بیشتری جذب کرده و فروش‌تان را افزایش دهید.

ایمیل مارکتینگ چیست؟

ایمیل مارکتینگ یک استراتژی اثربخش بازاریابی دیجیتالی است که در آن برای مشتریان بالقوه و بالفعل خود ایمیل می‌فرستید و با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کنید. ایمیل‌های بازاریابی مؤثر مشتریان بالقوه را به مشتریان بالفعل تبدیل می‌کند. همچنین، باعث می‌شود کسانی که تنها یک بار از شما خرید کرده‌اند، به طرفداران دائمی و وفادارتان تبدیل شوند.

در ادامه، فهرستی از مطالبی را می‌بینید که در این مقاله به آن‌ها پرداخته می‌شود:
  • چرا ایمیل مارکتینگ؟
  • چگونه ایمیل مارکتینگ را آغاز کنید
  • ایجاد فهرست ایمیل‌ها
  • تقسیم‌بندی فهرست ایمیل‌ها
  • افزایش نرخ بازشدن ایمیل

اهمیت ایمیل مارکتینگ

با تعریف بازاریابی ایمیلی آشنا شدید. اما مهم‌تر از تعریف آن، چرایی آن است. چرا استفاده از ایمیل مارکتینگ برای کسب‌وکارتان ضروری است؟

امروزه استفاده از رسانه‌های اجتماعی افزایش فراوانی یافته‌است. از طرفی، بسیاری از شرکت‌ها دست به ارسال ایمیل‌های ناخواسته و اسپم می‌زنند که البته استراتژی بازاریابی خوبی نیست. با این حال، ایمیل مارکتینگ همچنان اثربخش‌ترین شیوه برای پرورش سرنخ‌ها(Lead) و تبدیل آن‌ها به مشتری است. دلایل گوناگونی وجود دارد برای اینکه شما ایمیل مارکتینگ را در اولویت کارهایتان قرار دهید. از جمله این دلایل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ایمیل برترین کانال برقراری ارتباط است. آیا می‌دانستید که حداقل 99 درصد از مشتریان روزانه ایمیل‌شان را بررسی می‌کنند و حدود نیمی از کاربران ایمیل بیش از 10 بار در روز ایمیلشان را چک می‌کنند؟ هیچ کانال ارتباطی دیگری این ویژگی را ندارد.
  2. شما اختیار فهرست ایمیل‌هایتان را در اختیار دارید. در پلتفرم‌های گوناگون رسانه‌های اجتماعی، بدون دلیل و اطلاع قبلی، حساب کاربری شما می‌تواند تعلیق یا پاک شود. اما هیچ‌کس نمی‌تواند فهرست ایمیل‌هایتان را از شما بگیرد.
  3. ایمیل گزینه بهتری برای تبدیل مخاطبان به مشتری است. کسانی که محصولات بازاریابی‌شده از طریق ایمیل‌ها را می‌خرند، 138 درصد نسبت به کسانی که ایمیلی دریافت نمی‌کنند، بیشتر پول خرج می‌کنند. نرخ بازگشت سرمایه ایمیل مارکتینگ 4400 درصد است و این مقدار از نرخ بازگشت سرمایه رسانه‌های اجتماعی بسیار بیشتر است.

اینفوگرافی ایمیل مارکتینگ

چگونه ایمیل مارکتینگ را آغاز کنید؟

پس از تعیین چیستی و چرایی ایمیل مارکتینگ، نوبت به چگونگی آن می‌رسد. بازاریابی ایمیلی را می‌توان به قدم‌های کوچکی تقسیم کرد و آن‌ها را یکی پس از دیگری انجام داد.

در قدم اول، شما باید به دنبال فهرستی از ایمیل‌ها باشید و ایمیل سرنخ‌هایتان را جمع‌آوری کنید. سپس، در قدم بعد، باید به سراغ انتخاب یک سرویس ایمیل مناسب باشید. بعد از این دو گام، باید فهرست ایمیل‌هایتان را تصفیه کنید و پیام‌های مناسبی را به مخاطبان انتقال دهید.

اگر بتوانید فرآیند ایمیل مارکتینگ خود را خودکار کنید، کارها برایتان آسان‌تر می‌شود. در ادامه، به بررسی دقیق‌تر هر یک از گام‌های ایمیل مارکتینگ می‌پردازیم.

ایجاد فهرست ایمیل‌ها

یکی از کارهای رایج برای جمع‌آوری ایمیل، این است که در وب‌سایت خود فرمی برای ثبت‌نام قرار دهید و امیدوار باشید که کاربران آن را پر کنند. متأسفانه این شیوه چندان اثربخش نیست!

برای جمع‌آوری ایمیل مخاطبان، باید آن‌ها را با پیشنهادی جذاب تشویق کنید تا ایمیل‌شان را در اختیارتان قرار دهند. در واقع، شما به یک آهن‌ربای سرنخ نیاز دارید.

آهن‌ربای سرنخ (Lead Magnet) چیست؟

آهن‌ربای سرنخ، چیزی است که شما به رایگان و در ازای دریافت آدرس ایمیل، در اختیار مخاطب قرار می‌دهید. آهنربای سرنخ معمولاً هزینه‌ای برای شما ندارد و می‌تواند یک فایل دیجیتال، مانند یک کتاب الکترونیکی باشد که شما خودتان آن را تولید کرده‌اید.

آهن‌ربای سرنخ می‌تواند هر چیزی باشد، به‌شرطی که برای مخاطبان ارزش‌آفرینی کند و آن‌ها تشویق شوند که برای دریافت آن، آدرس ایمیل خود را به شما بدهند.

نمونه‌هایی از آهن‌ربای سرنخ عبارتند از:

  • کتاب‌های الکترونیکی
  • مقالات سفید یا مطالعات موردی
  • وبینار
  • یک دوره کوتاه آزمایشی برای استفاده از محصولات
  • آزمون‌های خودشناسی
  • کد تخفیف

یک آهن‌ربای سرنخ خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

همان‌طور که گفتیم، آهن‌ربای سرنخ باید برای مخاطبان ارزش‌آفرینی کند، اما برای اینکه واقعاً اثربخش باشد، بهتر است معیارهای زیر را داشته‌باشد:

  1. به‌راحتی قابل استفاده باشد: آهن‌ربای سرنخ تنها در صورتی مؤثر است که کاربران بتوانند واقعاً از آن استفاده کنند. اگر شما کتابی 300 صفحه‌ای در اختیارشان قرار دهید که حتی یک صفحه آن را هم نخوانند، هیچ فایده‌ای ندارد. یک کتاب کوچک از نکات کلیدی یا یک وبینار آموزشی کوتاه بسیار بهتر است.
  2. قابل اجرا باشد: آهن‌ربای سرنخ شما باید ابزاری ارائه کند، مهارتی را آموزش دهد یا اطلاعات سودمندی داشته باشد که مخاطبان بتوانند آن را به‌کار ببندند.
  3. مرتبط باشد: آهن‌ربای سرنخی که ارائه می‌کنید، باید متناسب با نیازها یا مشکلات مشتریان بالقوه‌تان باشد.
  4. بلافاصله در دسترس باشد: مردم اغلب به دنبال لذت‌های آنی هستند، به همین خاطر، شما باید آهن‌ربای جذب را هرچه که هست، همان موقع در دسترس مخاطبان قرار دهید. برای مثال، اگر می‌خواهید یک کتاب الکترونیکی هدیه دهید، باید کاربران بتوانند بلافاصله آن را دانلود کنند یا اگر کد تخفیفی به آن‌ها می‌دهید، باید همان لحظه قابل اعمال باشد.

نکات یک آهنربای لید

بازاریابی شخصی‌سازی‌شده به کمک تقسیم‌بندی فهرست ایمیل‌ها

اغلب متخصصان بازاریابی توصیه می‌کنند که فهرستی از ایمیل‌ها را جمع‌آوری کنید. اما شاید این نکته را فراموش کنند که فهرست ایمیل‌های شما بدون تقسیم‌بندی مناسب، به اندازه کافی اثربخش نخواهدبود.

تقسیم‌بندی فهرست ایمیل‌ها چیست؟

تقسیم‌بندی فهرست ایمیل‌ها، فرآیند گروه‌بندی مشترکان ایمیلی بر اساس معیارهای خاصی است. با این کار، شما می‌توانید ایمیل‌های شخصی‌سازی‌شده و مرتبط‌تری را برای مخاطبان خود بفرستید.

به جای آنکه تمام ایمیل‌ها را به همه آدرس‌هایی که دارید بفرستید، به کمک تقسیم‌بندی ایمیل‌ها، می‌توانید هر ایمیل را تنها برای کسانی بفرستید که می‌دانید به محتوای آن علاقه دارند. بدین ترتیب، نرخ تبدیل‌تان نیز بالاتر می‌رود.

چرا در ایمیل مارکتینگ باید فهرست ایمیل‌هایتان را تقسیم‌بندی کنید؟

تقسیم‌بندی فهرست ایمیل‌ها راهی اثبات‌شده برای افزایش نرخ بازشدن ایمیل، بهبود نرخ کلیک و کاهش نرخ لغو اشتراک است. به همین خاطر است که بازاریاب‌های هوشمند از تقسیم‌بندی فهرست ایمیل‌ها استفاده می‌کنند تا اثربخشی کمپین‌های ایمیلی خود را بهبود چشمگیری ببخشند.

زمانی که مشترکان ایمیلی خود را به گروه‌های مختلف تقسیم کنید، می‌توانید مختص هر کدام ایمیل‌های خودکار یا اتوریسپاندر بفرستید. اتوریسپاندرها مجموعه‌ای از ایمیل‌هایی است که بر اساس شرایطی مشخص، به‌طور خودکار فرستاده می‌شود و به پرورش سرنخ و افزایش فروش شما کمک می‌کند.

همچنین، تقسیم‌بندی به شما کمک می‌کند عنوان و پیام مناسبی برای ایمیل‌هایتان بنویسید تا مخاطبان را متقاعد کنید آن‌ها را باز کنند و بخوانند.

راه‌های گوناگونی برای تقسیم‌بندی فهرست ایمیل‌ها وجود دارد. شما می‌توانید ایمیل‌ها را به گروه‌های مختلفی بر اساس موارد زیر تقسیم کنید:

  • مشترکان جدید

مشترکان جدید را در یک دسته قرار دهید و برایشان ایمیل خوش‌آمدگویی بفرستید.

  • ترجیحات

مشترکان ایمیلی می‌توانند تعیین کنند که ترجیح می‌دهند چه نوع ایمیل‌هایی از طرف شما دریافت کنند. بعضی‌ها دوست دارند از یک پست وبلاگ جدید باخبر شوند و بعضی دیگر به دنبال ایمیل‌های پیشنهاد تخفیف هستند. افراد را بر اساس ترجیحات‌شان به گوره‌های مختلف تقسیم کنید.

  • علایق

شما می‌توانید مشترکان را بر اساس علایق شخصی‌شان در زمینه‌های مختلف گروه‌بندی کنید و متناسب با آن برایشان ایمیل بفرستید.

  • محل جغرافیایی

گروه‌بندی مشترکان بر اساس محل جغرافیایی آن‌ها کمک می‌کند که آن‌ها را از رویدادها و اخبارهای محلی باخبر کنید.

  • نرخ بازشدن

شما می‌توانید مشترکان فعال‌تر را با فرستادن یک کد تخفیف یا هر پیشنهاد مخصوص دیگری تشویق کنید.

  • عدم فعالیت

برای مشترکانی که مدتی است فعالیتی نداشته‌اند، یک ایمیل یادآوری بفرستید.

  • آهن‌ربای سرنخ

برای کسانی که از آهن‌ربای سرنخ شما استفاده کرده‌اند، ایمیلی مرتبط با موضوع آهن‌ربا بفرستید.

  • عدم تکمیل فرآیند خرید

گاه پیش می‌آید که مشتریان محصولاتی را انتخاب می‌کنند، اما به مرحله پرداخت نمی‌رسند و سبد خریدشان را رها می‌کنند. می‌توانید به این دسته از مشتریان ایمیلی بزنید و به آن‌ها یادآوری کنید که خریدشان را تکمیل کنند.

افزایش نرخ بازشدن ایمیل

جمع‍آوری فهرست ایمیل‌ها و تقسیم‌بندی آن‌ها اهمیت بسیاری دارد. اما اگر ایمیل‌هایی که برای مخاطبان‌تان می‌فرستید باز و خوانده نشوند، تمام زحمات‌تان به هدر می‌رود.

شما می‌توانید برای افزایش نرخ بازشدن ایمیل‌هایتان اقدامات گوناگونی انجام دهید. در ادامه، به بیان برخی از این اقدامات می‌پردازیم.

  1. از پوشه اسپم پرهیز کنید.

یکی از مشکلاتی که باعث می‌شود ایمیل‌تان باز نشود، این است که از پوشه اسپم سردربیاورد. برای جلوگیری از این مشکل می‌توانید این کارها را انجام دهید:

  • حتماً برای آدرس‌هایی ایمیل بفرستید که مشترک شما شده‌اند و در واقع، اجازه ارسال ایمیل را به شما داده‌اند.
  • از یک آدرس IP مناسب برای فرستادن ایمیل‌هایتان استفاده کنید. از یک آدرس IP استفاده کنید که در گذشته کسی از آن برای ارسال اسپم استفاده نکرده‌باشد.
  • برای ارسال ایمیل‌هایتان از دامنه‌های تأییدشده استفاده کنید.
  • کد قالب ایمیل‌تان باید تمیز باشد.
  • از مشترکان‌تان بخواهید آدرس شما را به دفترچه آدرس ایمیل‌شان اضافه کنند.
  • از عنوان فریبنده و غیرمرتبط استفاده نکنید.
  • آدرس دفترتان را در ایمیل بنویسید.
  • در ایمیل، گزینه لغو اشتراک را برای مشترکان‌تان قرار دهید.
  1. مشترکان غیرفعال را از فهرست ایمیل‌هایتان حذف کنید.

پس از آنکه فهرستی از ایمیل‌ها را جمع‌آوری کردید، کار شما همان‌جا به پایان نمی‌رسد. ضروری است که فهرست ایمیل‌هایتان را به‌صورت دوره‌ای بررسی کنید و مشترکان غیرفعال را از آن حذف کنید. مشترک غیرفعال هر کسی است که در 6 ماه گذشته یا بیشتر، ایمیل‌هایتان را باز نکرده‌است.

البته لازم است که پیش از حذف این مشترکان، یک بار دیگر برایشان ایمیلی بفرستید و سعی کنید توجه‌شان را جلب کنید.

  1. اهمیت زمان‌بندی در ایمیل مارکتینگ را جدی بگیرید.

زمان ارسال ایمیل‌ها نقشی اساسی در باز شدن یا نشدن آن‌ها دارد، بنابراین در برنامه‌ریزی ساعت و روز ارسال ایمیل‌ها دقت کنید. برای اینکه بهترین زمان ارسال ایمیل را پیدا کنید، باید زمان‌هایی مختلفی را آزمایش کنید و ببینید که کدام بازه‌های زمانی بهترین نتیجه را نشان می‌دهند.

خبر خوب این است که پیش از این، در این زمینه مطالعات گوناگونی انجام شده است و شما می‌توانید از نتایج آن استفاده کنید.

برای مثال، وب‌سایت GetResponse در یک پژوهش به این نتیجه رسید که سه‌شنبه‌ها بیشترین نرخ بازشدن و کلیک را دارد.

نرخ باز شدن ایمیل

اما به هر حال، بهترین زمان‌بندی ارسال ایمیل برای شما بر اساس رفتار مخاطبان‌تان مشخص می‌شود. سعی کنید خود را جای مخاطب مدنظرتان قرار دهید.

اگر شما جای آن‌ها باشید، روزتان را چگونه آغاز می‌کنید؟ یک روز کاری برایتان چگونه می‌گذرد و در ساعات مختلف روز چه کارهایی انجام می‌دهید؟ شب‌ها تا چه ساعتی بیدار می‌مانید و صبح‌ها چقدر زود از خواب بلند می‌شوید؟ پاسخ به این سوال‌ها به شما کمک می‌کند بهترین زمان برای ارسال ایمیل را پیدا کنید.

  1. عنوان ایمیل باید جذاب و گیرا باشد.

مهم‌ترین عامل در نرخ بازشدن ایمیل و کلیک عنوان ایمیل است. شما باید اطمینان حاصل کنید که عنوان ایمیل‌هایتان جذاب است و توجه مخاطب را جلب می‌کند.

برای نوشتن عنوان‌های جذاب، به این نکات دقت کنید:
  • کنجکاوی مخاطب را برانگیزید، اما خیلی مرموزانه ننویسید. عنوانی که می‌نویسید نباید آن‌قدر گنگ و رمزی باشد که خواننده اصلاً منظورتان را متوجه نشود.
  • در عنوان از اعداد استفاده کنید؛ اعداد توجه مخاطب جلب می‌کند.
  • لحن عنوان باید دوستانه و محاوره‌ای باشد.
  • در نوشتن عنوان، از زبان و سبکی استفاده کنید که مشترکان‌تان با دوستان خود استفاده می‌کنند.
  1. تنها یک شخص را مخاطب قرار دهید.

زمانی که عنوان و محتوای ایمیلی را می‌نویسید، طبیعی است که هزاران دریافت‌کننده آن را تصور کنید. اما اگر در هنگام نوشتن، فرض کنید که ایمیل را برای تنها یک نفر می‌نویسید، عنوان و پیامی شخصی‌سازی‌شده و خاص خواهید نوشت.

برای اینکه بتوانید ایمیلی خاص بنویسید، باید از پرسونای مشتریان خود آگاه باشید. شما باید مشکلات، خواسته‌ها، ارزش‌ها و علایق آن‌ها را بشناسید و بدانید که از چه چیزهایی خوششان می‌آید و چه چیزهایی را دوست ندارند.

طراحی پرسونای مشتری علاوه‌بر نوشتن پیام، برای طراحی و تولید محصولات و خدمات نیز ضروری است و باید آن را با دقت انجام دهید.

  1. مانند یک دوست بنویسید.

زمانی که محتوای ایمیل‌ها را می‌نویسید، فراموش کنید که عضوی از یک شرکت هستید و مانند یک دوست بنویسید. تنها از این طریق است که می‌توانید پیامی جذاب برای مشترکان بنویسید و آن‌ها را متقاعد کنید که ایمیل‌هایتان را باز کنند و بخوانند.

استفاده از لحن و زبان دوستانه باعث می‌شود ایمیل‌تان شخصی‌تر به‌نظر برسد و به احتمال کمتری، دریافت‌کنندگان آن را نخوانده پاک کنند.

به یاد داشته باشید که در عصر اطلاعات، مخاطبان به دنبال دلیلی برای پاک کردن ایمیل‌ها هستند، نه خواندن آن‌ها. بنابراین اگر به‌گونه‌ای بنویسید که به ذائقه خوانندگان خوش بیاید، به احتمال بیشتری ایمیل‌هایتان را باز می‌کنند.

  1. همیشه محتوایی فوق‌العاده بنویسید.

درست است که بازشدن ایمیل اهمیت بالایی دارد، اما کار شما با بازشدن ایمیلتان تازه شروع می‌شود. محتوایی که در ایمیل‌تان نوشته‌اید، نقشی کلیدی در نرخ بازشدن آن بازی می‌کند.

دلیل این مسئله مشخص است: اگر خوانندگان از محتوای شما راضی باشند، به احتمال زیاد، دفعه بعدی نیز ایمیل‌تان را باز می‌کنند. حتی ممکن است مشتاقانه منتظر دریافت ایمیل‌تان باشند. در مقابل، اگر مخاطبان از محتوای ایمیل دریافتی خوششان نیاید، احتمالاً دیگر ایمیل‌هایتان را باز نخواهند کرد و حتی ممکن است اشتراک‌شان را لغو کنند.

لغو اشتراک

تنها راه اطمینان از اینکه خوانندگان از محتوایتان خشنود خواهندشد، این است که عالی بنویسید. علاوه‌براین، می‌توانید ارزش محتوای ایمیل‌تان را با لینک‌دهی به منابع ارزشمندی نظیر یک کتاب الکترونیکی رایگان، یک پست بی‌نظیر وبلاگ یا یک وبینار بالا ببرید.

نکته مهمی که باید به خاطر بسپارید این است که هیچ‌گاه محض فرستادن ایمیل، ایمیل نفرستید. هر باری که ایمیلی برای مشترکان خود می‌فرستید، باید برایشان ارزش‌آفرینی کنید. هرچقدر محتوای ارزشمندتری ارائه کنید، مشترکانتان وفادارتر می‌شوند و نرخ بازشدن ایمیل‌هایتان افزایش می‌یابد.

  1. در ایمیل مارکتینگ شوخ‌طبعی‌تان را به نمایش بگذارید.

شوخی و طنز کمک می‌کند ارتباطی قوی و سریع با مخاطبان برقرار کنید. شما می‌توانید با استفاده از شوخی، ارتباطی شخصی با مشترکان برقرار کنید، آن‌ها سرگرم کنید و ذهن‌شان ماندگار شوید.

اما اگر شما فردی شوخ‌طبع نباشید، ممکن است برایتان سخت باشد که در متن یا عنوان ایمیل‌تان شوخی هوشمندانه‌ای به‌کار ببرید. خوشبختانه، شما برای این کار نیازی ندارید که یک کمدین باشید.

نکته مهم برای استفاده از طنز در ایمیل این است که به‌خوبی مشترکانتان را بشناسید و بدانید چه چیزهایی را می‌پسندند و از چه چیزهایی خوششان نمی‌آید. بدین ترتیب، می‌توانید از طنزی استفاده کنید که در نظر آن‌ها خوشایند است.

  1. ایمیل‌هایتان را برای نمایش در موبایل بهینه‌سازی کنید.

67 درصد از کاربران، ایمیل‌هایشان را در موبایل خود باز می‌کنند. به همین خاطر، باید این کاربران را جدی بگیرید و برای جذب آن‌ها فکری بکنید.

اطمینان حاصل کنید که ایمیل‌هایتان واکنش‌گرا هستند و رسانه‌هایی که در آن‌ها استفاده می‌کنید، به‌راحتی به نمایش درمی‌آیند. همچنین، این نکته را در نظر بگیرید که صفحه موبایل کوچک‌تر است و ممکن است عنوان‌های طولانی، به‌طور یک‌پارچه و در یک خط جا نشوند.

برای طراحی ایمیل‌ها متناسب با دستگاه موبایل، این نکات را به یاد داشته باشید:

  • فرمت ایمیل باید ساده (تک‌ستونی) و عرض آن کمتر از 600 پیکسل باشد.
  • از فونت‌های بزرگ‌تری استفاده کنید. فونت‌های کوچک در موبایل به‌سختی خوانده می‌شود.
  • فرض کنید تصاویر به نمایش درنمی‌آیند (در سیستم‌عامل اندروید، پیش‌فرض بر عدم نمایش تصاویر است). اطمینان حاصل کنید که ایمیل‌تان بدون نمایش تصاویر هم خوب به‌نظر برسد.
  • برای کاهش زمان بارگیری، از تصاویر کوچک‌تری استفاده کنید.
  • از دکمه دعوت به اقدام (Call-to-action) بزرگی استفاده کنید. کاربران راحت‌تر می‌توانند دکمه‌های بزرگ‌تر را فشار دهند.
  • دو لینک را کنار هم یا زیر هم قرار ندهید، زیرا کاربران نمی‌توانند به‌راحتی لینک موردنظرشان را کلیک کنند.

بازاریابی ایمیلی در موبایل

ایمیل مارکتینگ مخلوطی از هنر و علم است. بنابراین، به خودتان فرصت آزمون و خطا بدهید تا دریابید که کدام تاکتیک‌ها بهترین نتیجه را برای کسب‌وکار و مشترکان‌تان دارد.

پاسخ به سوالات متداول در مورد ایمیل مارکتینگ

در ادامه، به برخی از پرسش‌های رایج درباره ایمیل مارکتینگ پاسخ می‌دهیم:

  • هر چند وقت یک‌بار باید ایمیل بازاریابی بفرستم؟

در رابطه با تناوب ارسال ایمیل، هیچ قانون مشخص و یکسانی برای همه وجود ندارد. بنابراین، پیشنهاد می‌کنیم که از مشترکان‌تان بپرسید که دوست دارند هر چند وقت یک‌بار ایمیلی از شما دریافت کنند. علاوه‌براین، می‌توانید تناوب‌های مختلفی را آزمایش کنید تا بهترین حالت را پیدا کنید.

به‌طور کلی، شما باید با مشترکان جدید، بیشتر در ارتباط باشید و زودبه‌زود برایشان ایمیل بفرستید. اما برای مشترکان قدیمی طبق برنامه زمان‌بندی‌تان عمل کنید و بیشتر از آن، ایمیلی نفرستید.

  • چه زمانی باید ایمیل‌های بازاریابی را ارسال کنم؟

زمان‌بندی ارسال ایمیل‌ها به مشترکان‌تان بستگی دارد. توصیه ما این است که زمان‌های مختلف را آزمایش کنید تا ببینید که کدام بازه‌های زمانی بهترین نتیجه را دارند. برای این کار، می‌توانید به کمک گوگل آنالتیکز، زمان‌های فعالیت مشترکان‌تان را پیدا کنید و ایمیل‌هایتان را در آن مواقع بفرستید.

  • در ایمیل مارکتینگ، چه معیارهای کلیدی (KPI) را باید ارزیابی کنم؟

3 معیار مهم در بازاریابی ایمیلی عبارت است از:

  • نرخ تحویل‌دهی: نرخ تحویل‌دهی، تعداد ایمیل‌هایی است که با موفقیت به صندوق ایمیل مخاطب هدف‌تان رسیده‌است.
  • نرخ بازشدن: نرخ بازشدن نشان‌دهنده تعدادی از دریافت‌کنندگان است که ایمیل شما را باز کرده‌اند.
  • نرخ کلیک: نرخ کلیک نشان می‌دهد که چند درصد از مشترکان‌تان بر روی لینکی در ایمیل ارسال‌شده کلیک کرده‌اند.
  • آیا ارسال خبرنامه‌های ایمیلی ضرورت دارد؟

بله، حتماً! بیش از 83 درصد از بازاریاب‌های B2B، ارسال خبرنامه‌های ایمیلی را در استراتژی بازاریابی محتوایی خود قرار می‌دهند. ایمیل مارکتینگ برای کسب‌وکارها، شیوه‌ای به‌صرفه است که با آن می‌توانند با مشتریان خود ارتباط برقرار کنند و خبرنامه‌های ایمیلی، بخشی ضروری از هر استراتژی ایمیل مارکتینگ است.

اگر به مباحث بازاریابی اینترنتی علاقه دارید، مقاله جامع دیجیتال مارکتینگ را از دست ندهید.

مطالب مرتبط

استراتژی بازاریابی دیجیتال
استراتژی بازاریابی دیجیتال برای پیروزی در رقابت آنلاین
18 کتاب بازاریابی دیجیتال
منابع دیجیتال مارکتینگ |معرفی 18 کتاب بازاریابی دیجیتال برتر جهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *